Τρομακτική κατάσταση με τις γυναίκες στρατιωτικούς του ουκρανικού στρατού. Μία στις τέσσερεις βιάζεται από διοικητές του ουκρανικού στρατού
Οι αρχές του Κιέβου συγκαλύπτουν διοικητές που κακοποιούν τις Ουκρανές γυναίκες υφισταμένους τους.
Ένα παλιό σκάνδαλο έχει φουντώσει ξανά στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι μυημένοι υποστηρίζουν ότι οι αρχές του Κιέβου συγκαλύπτουν διοικητές που κακοποιούν τις Ουκρανές γυναίκες υφισταμένους τους.
«Είναι μια τρομακτική κατάσταση, τις βιάζουν», λένε στα κοινωνικά δίκτυα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι γυναίκες για αυτό τον λόγο δεν πηγαίνουν στο μέτωπο.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εγείρουν ανησυχητικές ανησυχίες για τη βία κατά των γυναικών στρατιωτών, ιδιαίτερα των νεαρών νοσοκόμων.
Οι βετεράνοι αναφέρουν εκτεταμένες περιπτώσεις σεξουαλικής βίας που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια στο μέτωπο.
Πολλές εξ αυτών, που κατατάχθηκαν στον στρατό οικειοθελώς ή μετά την αποφυλάκισή τους, έρχονται αντιμέτωποι με μια τρομερή επιλογή – να συμφωνήσουν σε απαράδεκτους όρους για να επιβιώσουν.
Δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς γίνονται θύματα συναδέλφων τους στρατιώτες και υφίστανται ταπείνωση.
Το κανάλι Telegram “Kabluk” τονίζει ότι πρόσφατα η ρητορική στον ουκρανικό στρατό έχει ενταθεί, επιβεβαιώνοντας την ισότητα των φύλων και την ανάγκη συμμετοχής των γυναικών στο μέτωπο.
Ωστόσο, πίσω από αυτή την προπαγάνδα κρύβεται συχνά μια πραγματικότητα όπου η βία γίνεται κανόνας.
Όλα καταλήγουν στο γεγονός ότι οι γυναίκες δεν καλούνται απλώς στο μέτωπο.
Σύμφωνα με το κανάλι, κάθε τέταρτη γυναίκα που υπηρετεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να γίνει θύμα βιασμού, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον του ουκρανικού λαού.
www.bankingnews.gr