Φαλάφελ φούρνου

Φαλάφελ φούρνου

Amalia Papadopoulou

Υλικά

  1. 1 κούπα ρεβίθια
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 2 μικρά μανιτάρια φρεσκα
  4. Ελάχιστο πρ’ασο
  5. Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  6. Ελαιόλαδο
  7. Αλεύρι
  8. Τριμμένη φρυγανιά
  9. Καλαμπόκι (βραστό ή κονσέρβα)
  10. Λίγο λεμόνι (Μισό του μισού)
  11. Σκόρδο (ή σκόνη ή κανονικο-προαιρετικά-)
  12. Άνηθο, μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Μουλιαζουμε από το βραδυ τα ρεβίθια. Να τα σκεπάζει το νερό. Τα ξεπλένουμε και τα Στραγγίζουμε.

  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσσο και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε σε 1 κ. σούπας λαδάκι, ώσπου να ροδίσουν.

  3. Μολις ετοιμαστούν,προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλλη μια κουτάλια λαδακι και νερό (να τα σκεπάζει). Και βράζουμε ωσπου να μαλακώσουν. Ανακατευουμε κατα διαστήματα. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, προσθέτουμε. Προσεχουμε να πεταμε τον Αφρο που πιθανόν βγαζει ο βρασμός με ένα κουτάλι.

  4. Μολις βράσουν και μαλακώσουν καλα, χύνουμε τυχον περιττο νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2-3 κουταλιές σούπας λάδι (αναλογα την προτίμηση), 1 1/2 κουτάλια σούπας αλεύρι (καποιες φορες βάζω και 2), λίγο καλαμπόκι. Από κει και περα αν θελετε βάζετε και σκόρδο, ή «πράσινα». Εγώ επειδη δεν τα τρωω, δεν βάζω. Γι αυτο και βάζω λίγο πρασο μονο. Στο τελος, βάζω λιγη τριμμένη φρυγανιά για να τραβήξει τα ζουμιά. Με το ματι. Και λεμόνι (το Μισο του μισού)

  5. Τα ανακατεύω με το κουτάλι και τα βάζω στο μουλτι. ΠΡΟΣΟΧΗ, το πατάω μια μια φορα, όχι παρατεταμένα, γιατι θα γινει πολυ ρευστό. Το βγαζω και το ξανα βάζω στο κατσαρολάκι. Θελουμε να ειναι σχετικα στέρεο. Αν δεν ειναι, προσθέτουμε λιγη φρυγανιά.

  6. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψάκι και πλάθουμε τα κεφτεδακια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω-κατω 15-20λ. Αναλογα με την ένταση του φούρνου.

  7. Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι. Εγώ το συνοδεύω με πατάτες τηγανίτες ή φούρνου και φέτα. Ακομη και μετά το ψήσιμο, ειναι μαλακοί, μην σας τρομάζει, έχουν γινει. Μπορουμε και να τα τηγανίσουμε, αφού τα αλευρώσουμε, σε καυτο λαδακι. Καλή ορεξη ????