Σιγκαπούρη: Έφτιαξαν τεχνητό καλαμαράκι από τρισδιάστατο εκτυπωτή! – Οι συνθετικές τροφές είναι γεγονός
Η «συνταγή» αναμιγνύει πρωτεΐνη φασολιών, μικροφύκη σε σκόνη, κόμμι gellan και λάδι canola.
Επιστήμονες στη Σιγκαπούρη, τελειοποίησαν τρισδιάστατα εκτυπωμένα βίγκαν καλαμάρια που περιέχουν 5% περισσότερη πρωτεΐνη από τα αληθινά!
Η «συνταγή» αναμιγνύει πρωτεΐνη φασολιών, μικροφύκη σε σκόνη, κόμμι gellan και λάδι canola.
Στη συνέχεια ειδικός καταψύκτης παγώνει τους «δακτυλίους» αμέσως μετά την εκτύπωση, πριν τηγανιστούν. Όπου σύμφωνα με τους ερευνητές, η γεύση τους δύσκολα ξεχωρίζει από το πραγματικό καλαμάρι.
Η μικροσκοπική απεικόνιση έδειξε ακόμα και «κενά» στην πάστα που βγαίνει από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή για να μιμούνται την υφή του πραγματικού καλαμαριού.
Επόμενο βήμα, η μαζική παραγωγή. Η πραγματική πρόκληση φυσικά θαείναι να πειστεί ο κόσμος και να αντικαταστήσει τα πραγματικά καλαμάρια με τα τεχνητά.
Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση τόσο του τεχνητού καλαμαριού, όσο και του τεχνητού κρέατος το οποίο ήδη βρίσκεται σε παραγωγή.
Επίσης εννοείται ότι οι επόμενες γενιές θα είναι τα πειραματόζωα των νέων συνθετικών τροφών. Κάποτε θα καταστούν «τέλειες» αλλά μέχρι να γίνει αυτό κάποιοι θα την «πληρώσουν».
πηγή