ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Μάσκες-σεντόνια ετοίμασαν για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Μάσκες XL θα φορέσουν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, ενώ οι πιο μικρή μαθητές, το… «κανονικό» μέγεθος ενός ενήλικα!

Η μια από τις εταιρείες που επιλέχθηκε για να τις κατασκευάσει και να τις μοιράσει στα σχολεία, προχώρησε στην αποκάλυψή τους, μέσω του Open.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα παραδοθούν δωρεάν στα σχολεία 5,5 εκατ. μάσκες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες με προδιαγραφές που έχει ορίσει η Υγειονομική Επιτροπή, από 100% βαμβάκι δυο υφασμάτων, εξωτερικά σκουρόχρωμο και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο.

Ωστόσο τα μεγέθη είναι δυο, ένα 12×22 εκατοστών για δασκάλους και μαθητές γυμνασίων, λυκείων και 10×18 εκατοστών για τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Το «μικρό» μέγεθος είναι όσο κι εκείνο μιας κοινής πάνινης μάσκας εμπορίου και όχι σχεδιασμένη για τα κεφαλάκια των μικρών νηπίων και των παιδιών του δημοτικού. Το «μεγαλύτερο» μέγεθος, προφανώς είναι για άτομα με κεφάλια τεράστια -χοντροκέφαλους με λίγα λόγια- προφανώς έτσι βλέπουν τους εκπαιδευτικούς λόγω… γνώσεων; Οι δε έφηβοι θα χάνονται κυριολεκτικά μέσα στις μάσκες τους, εκτός κι αν το 12-13 παιδάκι ξαφνικά απέκτησε κεφαλάρα σε σχέση με εκείνο της 6ης δημοτικού!

Τώρα, δυο τινά θα μπορούσαν να συμβαίνουν: Ή οι μάγκες που πήραν την εντολή να τις κατασκευάσουν πληρώνονται με το μέτρο, οπότε και… τις άπλωσαν σαν σεντόνια, ή έχουν σκοπό να ξεκάνουν τελείως όλη τη σχολική κοινότητα στο σύνολό της!

Αλλά το πρώτο είναι μάλλον άκυρο, γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ η τιμή είναι φιξ και έχει οριστεί από τον διαγωνισμό, στα 1,2 ευρώ και η κάθε εταιρεία έκανε την δική της προσφορά. Συνολικά από τις 90 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μόνο οι 18 τελικά θα συμμετέχουν στην κατασκευή μασκών.

πηγή https://igata.gr/

Πάντως με τις κυβερνητικές που έχουν μέγεθος “στρινγκάκι”, μόνο στο μπλε χρώμα μοιάζουν. Κατά τα άλλα είναι δυο Μητσοτακικές ή Χαρδαλικές = μια σχολική για εκπαιδευτικούς και μαθητές της β’ βάθμιας εκπαίδευσης!

Που καταλήγουμε; Στο να σκάσουμε από οξυγόνο όλη την εκπαιδευτική κοινότητα! Μικρούς και μεγάλους!