DAILY SABAH: Έλληνες μην πολεμήσετε για τους Δυτικούς…ελάτε να τα βρούμε!

Με κάθε τρόπο η τουρκική προπαγάνδα δηλώνει απερίφραστα την επιθυμία της για συνεννόηση με την Ελλάδα. Ταυτόχρονα πάλι με πρόσχημα τους μετανάστες πιέζει σε όλες τις πλευρές να αποφύγει τις όποιες κυρώσεις της επιβληθούν από την ευρωπαϊκή ένωση.

Αυτή την φορά το νέο κύμα προσφύγων απειλεί να έρθει από την Λιβύη. Ταυτόχρονα αφήνοντας την απειλιτική ρητορική σε διπλωματικό επίπεδο χρησιμοποιεί την διαλλακτικότητα και τον διάλογο προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.

Τον ρόλο στο επίπεδο αυτό τον παίζει και η daily sabah η οποία σε άρθρο της καλεί τους Έλληνες να μην πολεμήσουν για χάρη συμφερόντων των δυτικών και ειδικά των Γάλλων. Μία πολιτική καθαρά να υπερτονίσει την συνεργασία των δύο χωρών και πως αυτή μπορεί να επιτευχθεί με όμορφο και ειρηνικό τρόπο.

Μία πολιτική που μας θυμίζει το 1922 και πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα τότε. Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι η μέχρι τώρα τακτική τους να κάνουμε το λάθος στο Αιγαίο δεν πέτυχε και ακολουθεί άλλους δρόμους προκαλώντας την εθνική μας υπερηφάνεια και φιλότιμο.

https://www.dailysabah.com/opinion/columns/no-yorgo-you-should-not-fight-for-france