• FACEBOOK-TEST16
    Ορθόδοξη Βιβλιοθήκη
    Στο eikonia.gr θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε Ψυχωφελή και Πνευματικά βιβλία καθώς και βίους Αγίων...
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • i-osia-gerontissa-galaktia-tis-kritis
    Η οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης
    Η παρούσα έκδοση αποτελείται από 352 σελίδες και διανθίζεται από φωτογραφίες σχετικές με τη Γερόντισσα...
  • FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
  • proseyxhtariokatanyktiko-3
    Προσευχητάριον Κατανυκτικόν
    Προσευχητάριον Κατανυκτικόν - Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως   "Βασισμένη στην ψαλμική έκφραση «επτάκις...

Αποκάλυψη Σοκ! Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ανεμογεννήτριες και ο Γεραπετρίτης

 σχόλιο Γ.Θ : Διαβάστε το κρατώντας την μύτη σας γιατί είναι τόσο δυνατή η βρωμιά και η δυσωδία των αποκαλύψεων που μόνο εμετό μπορούν να προκαλέσουν

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

Το 2012 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν μια απλή σύμβουλος στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Τοποθετημένη, όμως, στο πέμπτο τμήμα του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου.

Στο τμήμα δηλαδή που είναι αρμόδιο για να ελέγχει αν η διοίκηση τηρεί τις διακηρύξεις του Συντάγματος και των Νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Και ειδικότερα για την προστασία των δασών από τους κάθε είδους οικοπεδοφάγους που βρίσκουν νομοθετικά «παράθυρα» για να κτίζουν στα καμένα.

Η δικαστής Σακελλαροπούλου δεν αποδείχθηκε κέρβερος.

Το αντίθετο.

Διαβάζουμε στις 12 Απριλίου 2013 στην «Ναυτεμπορική» με «πηγή» το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων»: « Τον δρόμο για την εγκατάσταση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) ακόμη και στις δασικές περιοχές άνοιξε το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Εισηγήτρια της απόφασης του ΣτΕ (1421/2013) ήταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ίδια ημέρα (12 Απριλίου 2013) η «Καθημερινή» δημοσίευσε απόσπασμα της εισήγησης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου (με βάση την οποία ελήφθη η επίμαχη απόφαση του ΣτΕ) σύμφωνα με την οποία: «υπό την συνδρομή επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος επιτρέπονται, κατ’ εξαίρεση του Συντάγματος ,επεμβάσεις που μεταβάλλουν ή αλλοιώνουν τον δασικό χαρακτήρα μιας περιοχής».

Κατά την Κατερίνα Σακελλαροπούλου «Η εγκατάσταση αιολικών μονάδων μέσα σε δάση και δασικές περιοχές δεν αντίκειται στις συνταγματικές επιταγές και βρίσκεται εντός των νομοθετικών πλαισίων».

Το καλύτερο: Κατά την Κατερίνα Σακελλαροπούλου «Ακόμη και στα μικρά νησιά που προστατεύονται περιβαλλοντικά από το Σύνταγμα είναι δυνατή η εγκατάσταση ανεμογεννητριών».

Είχε προηγηθεί πριν ένα χρόνο μια άλλη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (η 2499/2012) που επέτρεπε την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε αναδασωτέες περιοχές.

Εισηγήτρια ήταν και πάλι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πάμε στα πιο σύγχρονα.

Στις 24 Ιουνίου 2021 η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) εξέδωσε την 504/2021 απόφαση με βάση την οποία η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έλαβε άδεια να εγκαταστήσει 16 ανεμογεννήτριες (με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα) στο Μαντούδι Ευβοίας.

Η τοπική κοινωνία ξεσηκώθηκε

Από τις 6 Αυγούστου η περιοχή καίγεται.

Αλλά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν κατασκευάζει μόνον ανεμογεννήτριες.

Το κατασκευαστικό φιλέτο του ομίλου είναι το συγκρότημα κατοικιών και καταστημάτων στο Μεταξουργείο.

Σύμφωνα με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρόκειται για κτίριο υψηλής αισθητικής και σύγχρονου design που προέκυψε από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και περιλαμβάνει 40 πολυτελή διαμερίσματα.

Κάτι σαν το «Ελληνικό του Μεταξουργείου».

Ένα από τα 40 διαμερίσματα ανήκει στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο Μιχάλης Γουρζής, πεθερός του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Η κόρη του Μιχάλη Γουρζή και σύζυγος του Γιώργου Γεραπετρίτη η Αλεξάνδρα Γουρζή είναι δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα ΑΠΕ και προϊσταμένη στο τμήμα δικαστικής εκπροσώπησης και νομικής υποστήριξης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Η επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την θέση της Πρόεδρου της Δημοκρατίας είναι κοινό πολιτικό μυστικό ότι προέκυψε από πρόταση του Γιώργου Γεραπετρίτη την οποία αποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε απλά ελληνικά τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι η σύζυγος του Νο 2 της κυβέρνησης είναι δικηγόρος στην ΡΑΕ που έδωσε άδεια για 16 ανεμογεννήτριες στο Μαντούδι Ευβοίας οι οποίες θα εγκατασταθούν από κατασκευαστικό όμιλο στον οποίο ο πεθερός του Νο 2 της κυβέρνησης (και πατέρας της δικηγόρου της ΡΑΕ) είναι αντιπρόεδρος και για να παρακαμφθεί το Σύνταγμα είχε εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ με εισηγήτρια δικαστίνα η οποία αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα από τον ίδιο κατασκευαστικό όμιλο και στην συνέχεια αυτή η ίδια δικαστίνα έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερα από πρόταση του Νο 2 της κυβέρνησης στον Νο1 της κυβέρνησης.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε όλο το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο Αργύρης Ντινόπουλος για «Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις ανεμογεννήτριες και τον Γεραπετρίτη» στην εκπομπή «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ» που μεταδίδεται κάθε ημέρα (07.00-10.00) από τον ΕΛΛΑΔΑ FM.

Σχόλιο αναγνώστη… που είναι γνώστης…
Από το μακρινό 2013

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του τεχνολογικού πάρκου της Δροσοπηγής Αφιδνών, ενδιαφέροντος και των υιών Παπανδρέου τότε.

Ο δήμος Ωρωπού επιχείρησε, στις 25 Ιουλίου 2013, να αιφνιδιάσει το Δ.Σ. Αφιδνών και να προκαταλάβει εξελίξεις, με εισαγωγή εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησης, που θα αφορούσε έγκριση της Α΄ Φάσης του Σχέδιο Πόλης Αφιδνών για το 216 στρεμμάτων και 108.000 οικοδομημένων τετραγωνικών μέτρων πάρκο «Ακρόπολις Τεχνόπολις» με σχεδόν 2,5 Malls, που έχει σχεδιαστεί να γίνει στην ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις-Ακρόπολις», όπως ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της «ελληνικής κοιλάδας του πυριτίου».
Έτσι ηρέσκετο να την αποκαλεί ο Γ. Α. Παπανδρέου σε έγγραφη δήλωση στήριξής του στο έργο, πριν καταλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο.

www.acropolisictpark.gr/61.htm (ο σύνδεσμος εξακολουθεί να είναι ενεργός)

Στην συνεδρίαση της 17ης Ιουλιου 2012 στα γραφεία της, οδός Αγγ. Σικελιανού στο Ψυχικό, συγκροτήθηκε σε σώμα το εξής Δ.Σ. Το νέο σώμα του Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε εποχή που ανέμεναν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ.
1. Παπανδρέου Νικόλαος, Πρόεδρος
2. Πενθερουδάκης Νικόλαος, Διευθύνων Σύμβουλος
3. Γεράρδος Νικόλαος, Αντιπρόεδρος
4. Εφραίμογλου Σοφία, Αντιπρόεδρος
5. Άννινος Αριστοτέλης, Μέλος
6. Άβλιχος Στυλιανός, Μέλος
7. Ιωακείμ Διονύσιος, Μέλος
8. Gauthier Patrick, Μέλος
9. Παπαθάνος Χρήστος, Μέλος

Ο αιφνιδιασμός που επιχείρησε ο δήμος Ωρωπού αποδεικνύει πως τα σχέδια είναι πάντα ενεργά για να «φυτέψουν» το «πάρκο» στον αυχένα του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας, τον μόνο που εξασφαλίζει την ανανέωση του ατμοσφαιρικού αέρα από τη βόρεια πλευρά του Λεκανοπεδίου, σε κομβικό σημείο των Αφιδνών, όπου βρίσκεται το μοναδικό σημείο σύνδεσης της Πάρνηθας με την ζώνη προστασίας του ορεινού όγκου της Πεντέλης.

Εάν δημιουργηθεί το πάρκο, θα αποκόψει κάθε σύνδεση των δύο ορεινών όγκων Πάρνηθας Πεντέλης, ενώ νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο μάλιστα για περισσότερα τετραγωνικά δομημένης επιφάνειας, η οποία θα διατεθεί για άλλες χρήσεις (π.χ. εμπορικά κέντρα).

Αύγουστος 2013:

Ένα χρόνο μετά από την ακύρωση από την ολομέλεια του ΣτΕ (Αύγουστος 2012) του Προεδρικού Διατάγματος Σουφλιά του 2007, που με τη σειρά του ΕΞΑΙΡΟΥΣΕ από την αναδάσωση την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πυρποληθείσα κατά τον μεγάλο εμπρησμό της Πάρνηθας το 2007 περιοχή ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ ΑΦΙΔΝΩΝ, και με ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ προεδρικό διάταγμα «ελευθέρωνε» τις περισσότερες από τις επίμαχες χρήσεις (για τις οποίες είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις από το Ε’ τμήμα του συνταγματικού δικαστηρίου) “απαλλάσσοντας” την περιοχή από την αναδάσωση με απώτερο στόχο την μελλοντική οικιστική κατάληψη και των δύο βουνών από το Αθηναϊκό τερατούργημα, δίνοντας φυσικά και το ελεύθερο στην ίδρυση του πάρκου της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ, υπήρξαν εξελίξεις.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2012

Μόνο 20 ημέρες πέρασαν από την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για εγκατάσταση της βιομηχανικής επιχειρηματικής περιοχής (ΒΕΠΕ) «Τεχνόπολη- Ακρόπολις» σε περιοχή πλησίον στις Αφίδνες και τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου 2012, στις 4 π.μ. η επίμαχη περιοχή κοντά στη ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ ΑΦΙΔΝΩΝ, που με απόφαση του κ. ΣΟΥΦΛΙΑ είχε ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ από το Π.Δ. Προστασίας της Πάρνηθας του 2007, παραδόθηκε στις φλόγες.

Κατά σύμπτωση, τα καμένα σημεία περιλαμβάνουν την περιοχή χωροθέτησης της ως άνω δραστηριότητας του Τεχνολογικού Πάρκου, για την οποία η τότε Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, η τότε Κοινότητα ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, Δημοτικοί, κοινοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής είχαν καταθέσει προσφυγές στο ΣΤΕ, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Υπουργού και ακύρωση της εγκατάστασης μέσα στο δάσος σε προστατευόμενη περιοχή μιας τέτοιας “επένδυσης”.

Μαρτυρίες των κατοίκων μιλούσαν για εμπρησμό με γκαζάκια και σε συνδυασμό με το βόρειο άνεμο που φυσούσε, έγιναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους στους πρόποδες της Πάρνηθας, καταστράφηκαν σπίτια και περιουσίες και κυρίως ένας ακόμη πνεύμονας της Αττικής στο μυχό του Λεκανοπεδίου που φέρνει ανάσα στην Αθήνα.
Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής, των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας και κατοίκων από όλη την περιοχή, απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς προς τον κύριο κορμό της Πάρνηθας.

Η ΟΡΓΙΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Ε’ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΟΡΓΙΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ!!! ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΟ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΟ ΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ.

Το θέμα της ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ και της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ δεν κλείνει εδώ. Yπάρχουν μία σειρά άλλα θέματα, παρελκόμενα και επίσης σημαντικά για τις Αφίδνες, όμως το μείζον θέμα, είναι το ανωτέρω.

Σε βίντεο ευρείας προβολής στο διαδίκτυο κάτοικος Διονύσου παρουσίαζε βιντεοσκοπημένη έκταση δεκάδων στρεμμάτων όπου από ιδιώτη είχαν κοπεί όλα τα δένδρα (πεύκα και άλλα) δημιουργώντας ένα φαλακρό οροπέδιο μέσα στο δάσος της Δροσοπηγής!

Τα μηχανήματα του ιδιώτη σταμάτησαν και οι εργάτες του προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα.