Ένα τεράστιο σχήμα που φαίνεται να ταιριάζει με την περιγραφή της Βίβλου των Κιβωτός του Νώε έχει ανακαλυφθεί από αρχαιολόγους, χρησιμοποιώντας αναφορές 3D σαρώσεις η αμερικανική Sun .
Οι ερευνητές
χρησιμοποίησαν ραντάρ που διεισδύει στη γη για να εξετάσουν τον σχηματισμό σε σχήμα βάρκας στο όρος Tendürek, ο οποίος έχει από καιρό θεωρηθεί ότι ήταν το σημείο όπου αγκυροβόλησε το θρυλικό σκάφος από το βιβλίο της Γένεσης.
έτσι ώστε τον έβδομο μήνα, τη δέκατη έβδομη ημέρα του μήνα, η κιβωτός έπεσε στα βουνά της Αραράτ. (Γένεση 8: 4)
ΚΟΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ
Τόσο Τούρκοι όσο και Αμερικανοί ερευνητές έχουν χαρακτηρίσει τις αρχικές σαρώσεις ελπιδοφόρες και προτείνουν ένα ανθρωπογενές αντικείμενο κάτω από τον πυθμένα – και είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να είναι η Κιβωτός του Νώε.
Οι Βιβλικοί μελετητές θεωρούν εδώ και καιρό ότι η Κιβωτός του Νώε θάφτηκε κάτω από το βουνό, γνωστό ως Ντουρουπίναρ, στην ανατολική Τουρκία.
Ωστόσο, οι γεωλόγοι ισχυρίζονται ότι το ορεινό χτύπημα που ανακαλύφθηκε πριν από μισό αιώνα δεν είναι παρά ένας μοναδικός βραχώδης σχηματισμός.
Η ομάδα, την οποία ηγείται ο μακροχρόνιος κυνηγός κιβωτών Άντριου Τζόουνς, πιστεύει ότι έχουν αποκτήσει εικόνες από κάτι που μοιάζει με την Κιβωτό του Νώε.
ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ
Οι έρευνες ραντάρ έγιναν στο σημείο από το Topa 3D με έδρα το Όρεγκον-οι οποίοι σοκαρίστηκαν από τα αποτελέσματα.
“Αυτό δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς να δει αν αυτός ο ιστότοπος είναι απλώς ένα συμπαγές κομμάτι βράχου ή μια συσσώρευση τυχαίων συντριμμιών από μια λάσπη”, δήλωσε ο Τζόουνς στο Sun Online.
«Αλλά αυτά τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα περίμενες να δεις αν πρόκειται για ένα τεχνητό σκάφος που ταιριάζει με τις Βιβλικές απαιτήσεις της Κιβωτού του Νώε».
Το έργο – Η Κιβωτός του Νώε σαρώνει – λένε ότι έχουν βρει “παράλληλη γραμμή και ορθές γωνίες κάτω από την επιφάνεια”, οι οποίες είναι “κάτι που δεν θα περίμενε κανείς να δει σε έναν φυσικό, γεωλογικό σχηματισμό”.
Ο «σχηματισμός σκάφους» φαίνεται να είναι το «ακριβές μήκος» της κιβωτού όπως γράφεται στη Βίβλο – το οποίο είναι περίπου 150 μέτρα, ή 300 πήχεις με Βιβλικούς όρους.
Ο χώρος, όπου η Κιβωτός αναπαυόταν σύμφωνα με τους Βιβλικούς μελετητές, ανακαλύφθηκε αρχικά το 1959 από τον λοχαγό του τουρκικού στρατού Ilhan Durupinar, ο οποίος εντόπισε τον ακανόνιστο σχηματισμό σκαφών ενώ έβγαζε αεροφωτογραφίες της περιοχής για τον στρατό.
Η ανακάλυψή του είχε ως αποτέλεσμα μια σύντομη περίοδο διεθνούς ίντριγκας στον χώρο.
Στη συνέχεια, η τοποθεσία Durupinar επισκέφθηκε ο αμφιλεγόμενος ερευνητής Ron Wyatt τη δεκαετία του 1970.
ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΓΕΩΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ
Τα ευρήματά του ευνόησαν την τοποθεσία της Κιβωτού του Νώε προκαλώντας άλλους αρχαιολόγους, ερευνητές και επιστήμονες να μελετήσουν τον σχηματισμό.
Τα πρωτοποριακά ευρήματα της νέας ομάδας θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους σκεπτικιστές γεωλόγους να επανεξετάσουν τη θέση τους.
“Πριν μάθουμε για αυτές τις σαρώσεις, φάνηκε ότι όσοι συνέχισαν να μαλώνουν υπέρ του ιστότοπου Durupinar απλά δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την αλήθεια και να την αφήσουν”, πρόσθεσε.
Η ομάδα σκοπεύει να πραγματοποιήσει περισσότερες σαρώσεις στον χώρο, ακολουθούμενες από γεωτρήσεις και τελικά ανασκαφές.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS