Οι Κινέζοι γιατροί προτίθενται να σκοτώνουν αγέννητα δίδυμα ή τρίδυμα μωρά, με τη χρήση μικροκυμάτων

Μια ομάδα Κινέζων γιατρών δημοσίευσε την πρότασή της  για δημιουργία πρωτοκόλλου  θανάτωσης των ανεπιθύμητων αγέννητων διδύμων ή τριδύμων παιδιών με χρήση μικροκυμάτων.

Οι Jialei Xi, Ziyi Cheng, Tianchen Wu και άλλοι συγγραφείς, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν μικροκύματα για να καταστρέψουν επιλεκτικά ένα από τα δύο, ή περισσότερα αγέννητα μωρά που έχουν κοινό πλακούντα. Δημοσίευσαν το πρωτόκολλό τους στο British Medical Journal στις 13 Αυγούστου. Το άρθρο ονομάζεται «Εκτομή (δηλ. καταστροφή) με μικροκύματα” έναντι Εκτομής με χρήση ραδιοσυχνοτήτων για τη θεραπεία σοβαρά επιπλεγμένων  μονοχωριακών κυήσεων σε  Κινεζικό πρωτόκολλο. Μια πιλοτική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική μελέτη.

Οι γιατροί δηλώνουν ότι συχνά οι  «επιπλεγμένες μονοχωριακές (δηλ. που μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα)  δίδυμες εγκυμοσύνες συνδέονται με ασθένειες και θάνατο του εμβρύου, και σε μερικές από αυτές τα πράγματα είναι τόσο “σοβαρά” που ένα από τα μωρά πρέπει να σκοτωθεί, ώστε να μπορέσει ίσως να επιζήσει το άλλο».   Και συνεχίζουν: «Οι επιπλεγμένες μονοχωριακές δίδυμες εγκυμοσύνες συνδέονται συχνά με υψηλή περιγεννητική νοσηρότητα και θνησιμότητα, ενώ  μερικές είναι αρκετά σοβαρές ώστε να απαιτούν χειρουργική επέμβαση “μείωσης” της κύησης (δηλαδή ελάττωσης του αριθμού των εμβρύων) για τη βελτίωση της επιβίωσης των υπολοίπων και  μείωση των αναπηριών».

Η «χειρουργική επέμβαση μείωσης της κύησης» σημαίνει τη θανάτωση ενός ή περισσότερων βρεφών σε μια πολλαπλή εγκυμοσύνη. Ένας λόγος για τον οποίο οι γιατροί μπορεί να θέλουν να σκοτώσουν ένα ολόιδιο δίδυμο  μέσα στη μήτρα είναι το σύνδρομο μετάγγισης από δίδυμο σε δίδυμο, κατά το οποίο τα δίδυμα μοιράζονται το ίδιο κυκλοφορικό σύστημα, εξ αιτίας μιας ασθένειας του πλακούντα. Σε αυτήν την περίπτωση, το ένα μωρό δίνει αίμα στο άλλο μωρό. Η ανάπτυξη του μωρού-δότη μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να υστερήσει ενώ  το μωρό που δέχεται  το αίμα μπορεί να επιβαρυνθεί από την περίσσεια υγρού, και να οδηγηθεί σε καρδιακή ανεπάρκεια. Και τα δύο μωρά μπορεί να διατρέξουν κίνδυνο θανάτου. Ωστόσο, υπάρχει θεραπευτικά η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ η οποία μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες  επιβίωσής τους αποφράσσοντας όλα τα ανώμαλα αιμοφόρα αγγεία που συνδέουν τα μωρά.

Οι Κινέζοι ερευνητές, δεν αναφέρονται καθόλου στην δυνατότητα να σώσουν όλα τα μωρά με την μέθοδο της απόφραξης των παθολογικών αγγείων με λέιζερ, αλλά   υποστηρίζουν ότι για τέτοιες περιπτώσεις η πιο συνηθισμένη διαδικασία είναι η θανάτωση του ενός μωρού (ενώ το άλλο μένει ανέπαφο), με τη μέθοδο «αφαίρεσης μέσω ραδιοσυχνοτήτων». (1). Στη μέθοδος αυτή, η θερμότητα από τα ραδιοκύματα χρησιμοποιείται για τον καυτηριασμό του ανθρωπίνου ιστού, συχνά για να σταματήσουν τα νεύρα να στέλνουν ερεθίσματα πόνου στον εγκέφαλο ή για να καταστρέψει μικρούς όγκους. Όταν χρησιμοποιείται ως  μέθοδος έκτρωσης, μια βελόνα εισάγεται στο ένα δίδυμο μωρό και το ηλεκτρικό ρεύμα περνά μέσα από αυτό, και ουσιαστικά καίει  το έμβρυο ζωντανό.
Οι εν λόγω γιατροί ωστόσο, θα ήθελαν να  συγκρίνουν τη μέθοδο αυτή με μια νεώτερη, την «αφαίρεση μέσω μικροκυμάτων», υποστηρίζοντας πως  «έχει αναφερθεί ότι είναι καλύτερη» από την άμβλωση μέσω ραδιοσυχνοτήτων.

«Ενώ η αφαίρεση μέσω ραδιοσυχνοτήτων είναι σήμερα η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη διαδικασία με υψηλότερη επιβίωση εμβρύου [sic] και λιγότερες μητρικές και εμβρυϊκές επιπλοκές [sic] σε σύγκριση με άλλες χειρουργικές μεθόδους, το θεραπευτικό αποτέλεσμα της καταστροφής μέσω μικροκυμάτων (MWA) αναφέρεται ότι είναι καλύτερο, και πιθανώς οφείλεται στο υψηλότερο θερμικό αποτέλεσμα και τους  λιγότερους περιορισμούς», έγραψαν.

Η θανάτωση μέσω μικροκυμάτων χρησιμοποιεί μικροηλεκτρικά (microwave) κύματα για τη θέρμανση του ανθρωπίνου ιστού έως ότου πεθάνει. Και πάλι, αν και χρησιμοποιείται συνήθως για να καυτηριάσει νεύρα ή να καταστρέψει τον καρκίνο, σε αυτήν την πρόταση οι ερευνητές σκοπεύουν να κάψουν ζωντανά τα αγέννητα παιδιά.

Οι γιατροί εξηγούν ότι στη μελέτη όπως σχεδιάστηκε, θα χρησιμοποιηθούν 60 επιλεγμένες ασθενείς με επιπλεγμένες εγκυμοσύνες στις οποίες τα δίδυμα μοιράζονται τον  πλακούντα , και οι μισές θα αποτελούν την ομάδα «αμβλώσεων μικροκυμάτων» και οι άλλες μισές την ομάδα «αμβλώσεων με ραδιοσυχνότητες». Η μελέτη θα συνεχιστεί έως έξι μήνες μετά τη γέννηση του επιζώντος μωρού

«Αυτή η μελέτη, όπως διαβεβαιώνουν τους αναγνώστες τους οι εν λόγω γιατροί εγκρίθηκε από την επιτροπή δεοντολογικής επιθεώρησης του Peking University Third Hospital (Πεκίνο, Κίνα)».

Το έργο φαίνεται να είναι ήδη σε εξέλιξη. Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, με τίτλο «Αφαίρεση μέσω μικροκυμάτων έναντι αφαίρεσης μέσω ραδιοσυχνοτήτων στη διαχείριση των επιπλεγμένων  μονοχωριακών κυήσεων» καταχωρήθηκε από την U.S. National Library of Medicine τον Ιούνιο του 2019. Ήταν να ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου 2019 και να έληγε τον Νοέμβριο 2020.


Σχόλιο «Αφήστε με να ζήσω!»:

Δυστυχώς όσο προοδεύει η τεχνολογία τόσο περισσότερες τεχνολογικά “εξελιγμένες” μέθοδοι θανάτωσης μωρών εφευρίσκονται. Είναι λυπηρό και μόνο να  τις αναφέρουμε. Αλλά αυτό έχει νόημα για να αντιληφθούμε το μέγεθος των βασανιστηρίων και της πρωτοφανούς κακοποίησης που διενεργείται εις βάρος αυτών των βρεφών.

Ίσως θα έπρεπε εδώ  να υπενθυμίσουμε πλην των ραδιοσυχνοτήτων και τις άλλες ενεργούμενες πράξεις θανάτωσης παιδιών, την ενδοκαρδιακή έγχυση Καλίου (KCl), (2) ή διγοξίνης (3,4), που προκαλούν καρδιακή ανακοπή και θάνατο. Ο θάνατος ακολουθείται από  τον τοκετό του νεκρού εμβρύου ή το έμβρυο αφήνεται να υποστραφεί. Οι εν λόγω επεμβάσεις (εμβρυοκτονίες-feticide)  θεωρούνται αποδεκτές και πραγματοποιούνται ως ρουτίνα σε διάφορες δυσκολίες στην κύηση, σε ανεπιθύμητα μωρά (π.χ σύνδρομο Down) καθώς και σε πολύδυμες κυήσεις, όπου για το «καλό» των υπολοίπων παιδιών θανατώνονται ένα ή περισσότερα αδελφάκια. Πρόκειται για τις γνωστές μας επεμβάσεις μείωσης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για επιλογή μιας εύκολης  «λύσης» με κόστος τη θανάτωση ενός ή περισσοτέρων παιδιών. Υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα πολλαπλών κυήσεων που ήλθαν σε αίσιο τέλος, αλλά δυστυχώς  όλα αυτά αγνοούνται την ώρα των ¨εντίμων¨ και ¨υπευθύνων¨ αποφάσεων.

πηγή