Νέα επίθεση σε Ορθόδοξο Μοναστήρι από ελληνόφωνο κανάλι

Επίθεση και λάσπη κατά της Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα

Το δελτίο ειδήσεων του ελληνόφωνου καναλιού STAR μετέδωσε χθες ένα ρεπορτάζ που αναφερόταν στην Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Η δημοσιογράφος του καναλιού παρουσίασε το ρεπορτάζ προσπαθώντας να εκθέσει και να στοχοποιήσει την Ιερά Μονή κατηγορώντας την πως δεν τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα που καθορίστηκαν από το καθεστώς της βουλής. Με την γνωστή ”τηλεοπτική” έρευνα, που μόνο έρευνα δεν είναι, το γνωστό αφ’ υψηλού ύφος και τα καταδικαστικά τηλεοπτικά δικαστήρια – συμπεράσματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα στοχοποιήθηκε άλλο ένα Μοναστήρι της Πίστης μας χωρίς καν η ίδια η δημοσιογράφος να το έχει επισκεφτεί για να κάνει την περιβόητη έρευνά της. Και πως φαίνεται αυτό; Αρχικά λοιπόν παρουσίασε το μοναστήρι ανδρικό, ενώ στην πραγματικότητα είναι γυναικείο. Δεν είναι δυνατόν σοβαρή δημοσιογράφος που κάνει έρευνα για να παρουσιάσει ένα ρεπορτάζ να μπερδευτεί σε αυτόn τον βαθμό. Τα fake news του STAR και της δημοσιογράφου δεν ήταν κάποιο στιγμιαίο λάθος, αφού αναφέρθηκε πάνω από μία φορά για τους “μοναχούς” που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα όπως καθορίστηκαν από την κυβέρνηση.

Εάν η δημοσιογράφος είχε επισκεφτεί την μονή, θα είχε παρατηρήσει ότι εντός  του ναού του μοναστηριού υπάρχουν τα προβλεπόμενα κενά καθίσματα που επιβάλει το τηλεοπτικό καθεστώς και η βουλή.

Στην Ι.Μονή υπάρχουν δύο λαϊκοί που καθοδηγούν και ενημερώνουν τον κόσμο για το που μπορούν να καθίσουν, ενώ στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν αδερφές με μάσκες, που εξυπηρετούν με την σειρά τους και αυτές τους προσκυνητές για τον χώρο που μπορούν να καθίσουν. Τα δε καθίσματα έχουν την απόσταση που προβλέπουν οι εξουσιαστές και σε αυτήν την περίπτωση.

Αναφορικά με φωτογραφίες που παρουσίασε το ελληνόφωνο κανάλι στην μία δείχνει τον κόσμο ακριβώς μετά το τέλος της λειτουργίας όπου οι προσκυνητές αποχωρούν ταυτόχρονα και λογικό είναι, ενώ στην άλλη δείχνει μία ανακοίνωση.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται  στην υποχρεωτική από τον νόμο χρήση της μάσκας εντός του ναού, ενώ εστιάζεται στην ενότητα και στην ομόνοια μεταξύ των πιστών και τίποτα περισσότερο. Η ”επιστημονική” έρευνα του ελληνόφωνου καναλιού φανερώνει μια στοχευμένη προσπάθεια λασπολογίας και ψεύδους στοχοποιώντας τα μοναστήρια και τα προσκυνήματα του τόπου μας.

Απέναντι στα ψεύδη και στην λάσπη των καναλιών η μητρόπολη Θεσσαλονίκης οφείλει να πάρει θέση παρουσιάζοντας την αλήθεια, προστατεύοντας όχι μονάχα το μοναστήρι αλλά και τους πιστούς που και ακούν και βλέπουν. Και από την συγκεκριμένη περίπτωση άκουσαν όλα τα ψεύδη που λέχθηκαν από ένα δελτίο ελληνόφωνου καναλιού.