Για τα αποκαλυπτικά φαινόμενα της εποχής μας.
Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς Επίσκοπος Αχρίδος
Επιστολή (115) – Στην αδελφότητα του «Αγίου Ιωάννου»
«Ούτοι μετά του αρνίου πολεμήσουσι, και το αρνίον νικήσει αυτούς, ότι κύριος κυρίων εστί και βασιλεύς βασιλέων» Απ. Ιζ΄:14
Διαβάσατε την Αποκάλυψη του Ιωάννη και σας κυρίευσε φόβος. Σας φαίνεται ότι εκείνες οι φοβερές περιγραφές αναφέρονται ακριβώς στην εποχή μας. Κάποιος σας ερμήνευσε ότι όλοι εκείνοι οι φοβεροί δράκοι και τα θηρία ήδη ήρθαν στον κόσμο: Και ο κόκκινος δράκος (Απ. Ιβ΄: 3) ως «σοσιαλισμός», και το μαύρο δεκατοκέρατο θηρίο (Απ. Ιγ΄: 1) ως «μασονισμός» και το δικέρατο θηρίο (Απ. Ιγ΄:11) ως «αίρεση». Και όλα αυτά τα τέρατα στον πόλεμο εναντίον του χριστιανισμού!
Ακριβώς έτσι είναι, αδέλφια μου. Στην εποχή μας η κόλαση έχει ξεσηκώσει όλες τις στρατιές της εναντίον του Χριστού και οι πραγματικοί χριστιανοί πρέπει χωρίς φόβο να κοιτούν μπροστά τους, με δυνατή πίστη και εμπιστοσύνη στον μοναδικό Ανίκητο.
Μα, δεν είπε ο Κύριος στους ακολούθους Του, όταν υπήρξαν μόνο μια χούφτα στη μέση της Ρωμαικής αυτοκρατορίας: «Μη φοβού το μικρόν ποίμνιον· ότι ευδόκησεν ο πατήρ υμών δούναι υμίν την βασιλείαν» (Λουκ. Ιβ΄: 32). Και αυτά τα προφητικά λόγια πραγματοποιήθηκαν. Οι ακόλουθοι του Χριστού υπερνίκησαν τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και πολλά άλλα βασίλεια στη γη, κερδίζοντας το Βασίλειο των Ουρανών.
Η Αποκάλυψη είναι βιβλίο, το οποίο, νομίζω, έχει προφητική σημασία για όλες τις γενιές των χριστιανών μέχρι το τέλος του χρόνου. Γι’ αυτό κάθε γενιά εφάρμοζε το νόημα αυτού του βιβλίου στην εποχή της. Αφού σε κάθε εποχή ξεσηκωνόταν εναντίον της πίστης του Χριστού και από κάποιος δράκος. Θωρακισμένος με όλα τα όπλα της γης και άθεος, κάθε δράκος απ’ αυτούς σηκωνόταν, φούσκωνε, σύριζε, εκτόξευε δηλητήριο, όμως τελικά καθένας τους θρυμματιζόταν και γινόταν στάχτη. Και πάντα, ο παντοδύναμος Χριστός παρέμενε νικητής επάνω σε κάθε τέρας που εμφανιζόταν μέσα στην Αποκάλυψη.
Έτσι γινόταν σε όλους τους αιώνες και έτσι θα είναι και στον τελευταίο αιώνα, πριν την Κρίση του Θεού. Διαβάστε προσεκτικά, τι λέει ο Οραματιστής της Αποκάλυψης: Όλα τα θηρία, όλοι οι δράκοι και όλοι οι βασιλείς του ψεύδους θα ξεσηκωθούν εναντίον του Αμνού του Θεού και ο Αμνός του Θεού θα τους νικήσει όλους. «Ούτοι μετά του αρνίου πολεμήσουσι, και το αρνίον νικήσει αυτούς, ότι κύριος κυρίων εστί και βασιλεύς βασιλέων» (Απ. Ιζ΄:14).
Τι παραπάνω θέλετε από μια τέτοια εγγύηση για τη νίκη του Χριστού; Διότι ο Χριστός είναι που εδώ παρουσιάζεται ως Αμνός. Στους γήινους πολέμους για τις περιουσίες και τα κράτη ποτέ δεν είναι γνωστό από πριν ποιος θα νικήσει, και παρόλα αυτά οι πολεμιστές και στις δυό πλευρές μάχονται θαρραλέα και με ελπίδα. Αλλά εμείς κάνουμε πνευματικό πόλεμο, του οποίου η νίκη είναι εκ των προτέρων εγγυημένη από τον ίδιο τον Θεό και προφητευμένη και προβλεπόμενη και κατοχυρωμένη. Με πολλές νίκες του ανίκητου Χριστού επάνω σε όλους τους αποστόλους του ψεύδους και τις οργανώσεις του σκότους.
Αυτός είναι ο τελευταίος πόλεμος; Ποιος ξέρει; Αφού Αυτός είπε: «Περί δε της ημέρας εκείνης και ώρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ει μη ο πατήρ μου μόνος» (Ματθ. Κδ΄: 36). Εάν αυτός είναι ο τελευταίος πόλεμος για τον Χριστό και εναντίον του Χριστού; Ε, ας είναι! Εάν είναι ο τελευταίος, ακριβώς γι’ αυτό να χαιρόμαστε και να ευφραινόμαστε! Αφού αν και σ’ αυτόν τον τελευταίο πόλεμο η μάχη θα είναι σφοδρότατη, αλλά και τα στεφάνια της δόξας θα είναι λαμπρότατα. Ο τελευταίος πόλεμος θα σημαίνει την τελευταία και την πιο μεγαλειώδη νίκη του Αμνού. Ποιος από τους χριστιανούς δεν θα επιθυμούσε με την καρδιά του, να είναι συμμέτοχος ακριβώς αυτής της νίκης των νικών;
Μην φοβάστε, λοιπόν, η νίκη της πίστης του Χριστού είναι πιο ισχυρά εγγυημένη και από τα θεμέλια της οικουμένης. Αυτός κατά τη θέλησή Του αναβάλλει την τελευταία νίκη ίσως για να μπορέσει να τη δεί όσο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων γίνεται, από τον ουρανό και από τη γη, και περισσότερες καρδιές να τη χαρούν.
Αυτώ η δόξα εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν!
«Μη φοβού το μικρόν ποίμνιον· ότι ευδόκησεν ο πατήρ υμών δούναι υμίν την βασιλείαν» Λουκ. Ιβ΄: 32
Από το βιβλίο: “Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται…” Ιεραποστολικές επιστολές Α΄ Επιστολή (115) Εκδόσεις: “Εν πλω”σελ. 286
iconandlight
https://simeiakairwn.wordpress.com