• agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • arxaggelos-mixahl
    Αρχάγγελος Μιχαήλ Μενταγιόν
    Ασημένιο μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την...

Cookies με ταχίνι

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ταχίνι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φλιτζάνι κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρόμης
  • 1 κουτ. σούπας καυτό νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα ή κράνμπερις ή και τα δύο μαζί, ανακατεμένα
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή άρωμα πικραμύγδαλο.

Διαδικασία

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με κουτάλι το ταχίνι με τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια.

Ρίχνετε από πάνω κοσκινίζοντας το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τη βρόμη, το νερό, τα φιστίκια, τη βανίλια, την τριμμένη σοκολάτα και το μίγμα ταχινιού. Ανακατεύετε καλά. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, ρίχνετε λίγο νερό ακόμα.

Πλάθετε το μίγμα σε ρολό, σαν χοντρό λουκάνικο και το τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη. Το βάζετε στη κατάψυξη για 10 λεπτά περίπου να σφίξει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC, βγάζετε τη ζύμη από την κατάψυξη και την κόβετε σε ροδέλες, τις οποίες τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (αραιά γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο τα μπισκότα).

Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.