Αισθητήρες θα κρατούν ενημερωμένη την Τεχνητή νοημοσύνη για την πρόοδο και τη σταθερότητα κάθε στρώματος, μέχρι να φτάσει τα 180 μέτρα.
[sc name=”glyka-toy-koytalioy” ][/sc]
Η Κίνα θέλει να χρησιμοποιήσει μηχανήματα ελεγχόμενα απο Τεχνητή νοημοσύνη που θα εφαρμόσουν τεχνικές τρισδιάστατης εκτύπωσης για να κατασκευάσει ένα τεράστιο φράγμα στο οροπέδιο του Θιβέτ, το οποίο θα παράγει 5 δισεκατομμύρια kWh ηλεκτρισμού το χρόνο.
Το έργο αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Υδροεπιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστήμιο Τσινγκχουά πριν δέκα χρόνια και ο σχεδιασμός προέρχεται από τεχνητή νοημοσύνη και δεν προβλέπει τη συμμετοχή ανθρώπων εργατών.
Ο υδροηλεκτρικός σταθμός ύψους 180 μέτρων θα κατασκευαστεί κομμάτι- κομμάτι χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένους εκσκαφείς, φορτηγά, μπουλντόζες όλα ελεγχόμενα από Τεχνητή νοημοσύνη.
Ωστόσο το έδαφος και ο καιρός μπορεί να αποδειχθούν μεγάλη πρόκληση και θα υπάρχουν μηχανικοί στο εργοτάξιο για να αναλάβουν δράση σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα ρομπότ.
Οι μηχανικοί ισχυρίζονται πως θα καταφέρουν να κατασκευάσουν το φράγμα μέσα σε μόλις δύο χρόνια, ένας εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος για ένα έργο τέτοιου μεγέθους.
Αισθητήρες θα κρατούν ενημερωμένη την Τεχνητή νοημοσύνη για την πρόοδο και τη σταθερότητα κάθε στρώματος, μέχρι να φτάσει τα 180 μέτρα, αποτελώντας τη μεγαλύτερη 3D printed κατασκευή στον κόσμο.