Με ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ οι κάτοικοι του Λισιτσάνσκ λένε στους Ρώσους «ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ»

Το Ντονμπάς ανήκει σχεδόν εξ ολοκλήρου στη Ρωσία, μετά και τη χθεσινή απελευθέρωση της πόλης-ορόσημο του Λουγκάνσκ τη Λισιτσάνσκ.

Όπως σας δείξαμε και εχθές σε αποκαλυπτικά βίντεο που κανένα ελληνικό μέσο δεν έπαιξαν, οι Ρώσοι (ΚΑΙ ΟΧΙ “ΡΩΣΟΦΩΝΟΙ”) κάτοικοι της πόλης υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες τους Ρώσους στρατιώτες.

«Σας περιμέναμε» λένε ξεσπώντας σε κλάματα μπροστά στη θέα των πρώτων Ρώσων στρατιωτών.

Η ρωσική σημαία και η σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ έχει υψωθεί πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης και οι κάτοικοι ατενίζουν πλέον την επόμενη μέρα:

«Τα έκαψαν και τα κατέστρεψαν όλα! Είναι ζώα! Για αυτούς δεν είμαστε άνθρωποι! Για αυτούς είμαστε απλά ένα είδος σκιών», λένε οι κάτοικοι του Λισιτσάνσκ για τους Ουκρανούς:

 

 

 

Την ίδια ώρα ο δρόμος για το Χάρκοβο είναι πλέον ορθάνοικτος.

Σε Κίεβο και Δύση προκαταβάλουν πως το αμέσως επόμενο διάστημα ο ρωσικός στρατός θα κινηθεί πως την περικύκλωση και εν συνεχεία την κατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας.

Η απελευθέρωση του Χαρκόβου ωστόσο, αν τελικά τα ρωσικά στρατεύματα διαταχθούν να την υλοποιήσουν, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι αρκετά ισχυρές ενώ η Μόσχα έχει πλήθος στρατιωτικών στόχων (βλ. εργοστάσια, κέντρα διοίκησης) να εξουδετερώσει σε όλη την ομώνυμη επαρχία.

Τα ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκε νέος γύρος πυραυλικών επιθέσεων πέριξ της πόλης με πυραύλους ακριβείας.

Σειρήνες ήχησαν παντού:

 

scr
πηγή