Dr ΒΑΣΣΑΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΟΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΖΗΜΙΑ!

Ένα θέμα για μεγάλη συζήτηση αλλά συγχρόνως και πολύ απλή λύση ! Αγοράζεις οδοντόκρεμες χωρίς φθόριο, ή φτιάχνεις μόνος σου με επιλεγμένα υλικά και συνταγή που ακολουθεί την γνώση περί πραγματικής υγείας που πλέον υπάρχει και διακινείται σε βιβλία και άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά.
[sc name=”eidi-roychismoy” ][/sc]
Θα κάνω μια σχετική αναφορά στα δεδομένα για να καταλάβουμε τι γίνεται με το θέμα Φθόριο και φθορίωση (νερού, οδοντοκρεμας, παιδικών τροφών που φτιάχνονται με φθοριωμενο νερό).
Αρχικά, η πρόσληψη του γίνεται στο έντερο μας από το νερό και ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζούμε, η ποσότητα μπορεί να είναι από πολύ μικρή εως μικρή… θεωρητικά μη τοξικής, εφόσον δεν προκαλούμε υπερβολικη συσσώρευση και εφόσον δεν είναι διαταραγμένη η νεφρική λειτουργία αποβολής του φθορίου.
Επίσης, από το έντερο γίνεται πρόσληψη του φθορίου και από τις οδοντόκρεμες, και στα βρέφη και από τις παιδικές κρέμες/τροφές, οποιες από αυτές έχουν δημιουργηθεί με νερό φθοριωμενο.
(Ο FDA φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να ελέγξει αποτελεσματικά όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και ειδικά αυτά που χρησιμοποιούν πρώτες υλες από την Κίνα, όποτε ο FDA ΔΕΝ είναι αξιόπιστος ελεγκτής ασφαλείας στα περί τοξικότητας είτε παιδικών τροφών είτε και οδοντόκρεμας είτε και άλλων προϊόντων μεταποίησης που χρησιμοποιούν φθοριωμενο νερό.)
Δεν έχουν γίνει ολοκληρωμένες έρευνες για την πρόσληψη φθορίου από το δέρμα, δηλαδή από το νερό του δικτύου, ειδικά όταν αυτό είναι φθοριωμενο. Βασιζόμαστε μόνο στο ότι μάλλον δεν περιμένουμε να έχουμε απορρόφηση από το δέρμα (τραγικό, κατά την γνώμη μας).
Η τοξίκωση, την οποία μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική αύξηση φθορίου στον οργανισμό σε βρέφη, σε ενήλικες αφυδατωμένους, ή με νεφρική δυσλειτουργία αφορά στα δόντια (κυριως σε μικρά παιδιά 6-12 και πιο μικρά) και στα οστά, υπο προϋποθέσεις σε οστεοσαρκώματα, σε διαταραχες στην νοητική ανάπτυξη (IQ). (1)
Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για τις προσλαμβανόμενες ποσότητες Φθορίου εξετάζουν τις διαφορετικές επιτρεπόμενες ποσότητες στο πόσιμο νερό σε διαφορες χώρες και συζητάνε τις πηγες πρόσληψης, δηλαδή νερό, οδοντόκρεμες, προϊόντα μεταποίησης με βάση νερό δικτύου και είναι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ, ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ, ΦΤΩΧΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ…
Σε περίπτωση τοξικότητας παρατηρούμε διάφορα φαινόμενα όπως στειρότητα στους άνδρες, δυσλειτουργία σεροτονίνης και μελατονινης, διαταραχες ύπνου και επασβέστωση της επίφυσης με ότι αυτό συνεπάγεται. (2)
«Το φθόριο περνάει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και προκαλεί διαταραχές στις δομές του εγκεφάλου». (3)
Θα δείτε για όλα τα παραπάνω στο παρακάτω λινκ:
0:14 / 3:47