Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) Απαιτεί Τον Τερματισμό της Ιδιοκτησίας Ιδιωτικών Αυτοκινήτων

Υπό το πρίσμα της προώθησης της πράσινης ενέργειας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της εξάρτησης από κρίσιμα μέταλλα. Τώρα, το WEF ζητά το τέλος της ιδιοκτησίας ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Καθώς οι χώρες προσπαθούν να στραφούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προσπαθεί να μειώσει την παγκόσμια εξάρτηση από κρίσιμα μέταλλα. Μια σύσταση είναι να περιοριστεί η ιδιοκτησία ιδιωτικών αυτοκινήτων.

[sc name=”eidi-roychismoy” ][/sc]

“Αυτή η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα χρειαστεί μεγάλες προμήθειες κρίσιμων μετάλλων, όπως κοβάλτιο, λίθιο, νικέλιο, για να αναφέρουμε μερικά”, ανέφερε το φόρουμ σε έκθεσή του νωρίτερα αυτό το μήνα. “Οι ελλείψεις αυτών των κρίσιμων μετάλλων θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας”.

Η παγκόσμια ομάδα άσκησης πίεσης με έδρα την Ελβετία πρότεινε τρεις τρόπους για να μειωθεί η τιμή των κρίσιμων μετάλλων που χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από τις ανεμογεννήτριες και τον αποδοτικό φωτισμό μέχρι τα smartphones και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στο φόρουμ αναφέρθηκε ότι παρά την ύπαρξη προγραμμάτων ανακύκλωσης, η εξόρυξη ορυκτών αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 500% έως το 2050.

“Ο μεγαλύτερος διαμοιρασμός μπορεί να μειώσει την ιδιοκτησία του αδρανούς εξοπλισμού και συνεπώς τη χρήση υλικών”, ανέφερε η ομάδα, επικαλούμενη στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το μέσο αγγλικό αυτοκίνητο οδηγείται “μόλις το 4% του χρόνου”.

Το φόρουμ σημείωσε ότι προγράμματα κοινής χρήσης οχημάτων όπως το “Getaround” και το “BlueSG” έχουν αποκτήσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο και είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της ζήτησης για αυτοκίνητα και τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο, δεν συζητήθηκε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγαλύτερη επιτυχία η κοινή χρήση αυτοκινήτων σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ, όπου η εξάρτηση από τα ιδιωτικά οχήματα είναι μεγάλη και υπάρχει έλλειψη δημόσιων μέσων μεταφοράς τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές περιοχές.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν ήδη προσωπικά τηλέφωνα ή υπολογιστές, η έρευνα σημείωσε επίσης ότι το 39% των διεθνών εργαζομένων λαμβάνουν επίσης φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

“Αυτό δεν είναι καθόλου αποδοτικό ως προς τους πόρους”, αναφέρεται στην έκθεση. “Η διατήρηση ενός smartphone για πέντε χρόνια αντί για τρία μειώνει το ετήσιο αποτύπωμα άνθρακα του τηλεφώνου κατά 31%”.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι επιχειρήσεις χρειάζονται κίνητρα για την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων και την ανταμοιβή των αφοσιωμένων πελατών, προκειμένου να σταματήσει το άνοιγμα νέων ορυχείων.

πηγή