Σήμερα το ψωμί είναι ένα βασικό αγαθό για όλα τα σπίτια. Δεν λείπει από τα γεύματα μας. Οι αρχαίοι Έλληνες όμως δεν το κατανάλωναν ποτέ.
Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, ο κόσμος έχει πολλές επιλογές όσον αφορά τις διατροφικές του συνήθειες. Θέλει να φάει κάτι υγιεινό, τρώει τη σαλάτα του. Θέλει κρεατικό; Ψήνει την μπριζόλα ή παραγγέλνει σουβλάκια. Θέλει junk food; Τα φαστ φουντ είναι κοντά. Όπως και να το κάνουμε, επιλογές υπάρχουν και είναι άπειρες.
[sc name=”glyka-toy-koytalioy” ][/sc]
Είτε σου αρέσει το καλό, είτε το «βρώμικο» φαγητό στις περισσότερες περιπτώσεις θα έχεις έναν κοινό παρονομαστή. Μια τροφή που την τρως από μικρό παιδί και δεν ήξερες ότι παίζει τεράστιο ρόλο στη διαφορά σου με τους αρχαίους προγόνους σου και δεν είναι άλλη από το ψωμί.
Αρχαίοι Έλληνες: Ο λόγος που δεν έτρωγαν ψωμί
Στο παρελθόν ο κόσμος δεν είχε την πολυτέλεια να καταναλώνει μια βασική τροφή όπως το ψωμί. Και από τι παράγεται το ψωμί; Από σιτάρι. Στο σιτάρι λοιπόν περιέχεται η γλουτένη, η οποία στη σύγχρονη εποχή κάνει το εξής κακό. Κρατάει τον εγκέφαλο σε υπνηλία.
Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους, διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.