Οι δικηγόροι με τσιπ εμφυτευμένα στον εγκέφαλό τους θα είναι καλύτεροι, ταχύτεροι και φθηνότεροι – Έκθεση

Τα ηλεκτρονικά εγκεφαλικά εμφυτεύματα θα επιτρέψουν στους δικηγόρους να εργάζονται πιο αποτελεσματικά, να σαρώνουν γρήγορα το υλικό και να μειώνουν το κόστος στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Μια έκθεση του Δικηγορικού Συλλόγου υποστηρίζει ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι δικηγόροι θα μπορούν να χρεώνουν τους πελάτες τους με “μονάδες προσοχής” που θα παρακολουθούνται από υπολογιστές άμεσα συνδεδεμένους με τον εγκέφαλό τους,

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι οι δικηγόροι στους οποίους έχουν εμφυτευτεί τσιπ στον εγκέφαλό τους θα μπορούσαν δυνητικά να σαρώνουν την τεκμηρίωση σε ένα κλάσμα του χρόνου, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για μεγάλες ομάδες νομικών ερευνητών και μειώνοντας έτσι το κόστος.

Το Yahoo news αναφέρει: Οι υποστηρικτές της νευροτεχνολογίας για τους δικηγόρους έχουν υποστηρίξει ότι οι εταιρικοί πελάτες θα πιέσουν για τα τσιπ ως μέτρο αποτελεσματικότητας, καθώς θα μειώσουν το νομικό κόστος, καθώς και τον αριθμό των δικηγόρων που απαιτούνται για να εργαστούν σε πολύπλοκες υποθέσεις.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, προέβλεψε ότι τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα θα μπορούσαν να γίνουν το “iPhone του μέλλοντος” στο νομικό επάγγελμα.

Η εκτόξευση των ωριαίων χρεώσεων για νομικές συμβουλές προκαλεί ανησυχία στο Σίτι, όπου μια ριζοσπαστική τεχνολογική λύση για τη σημαντική μείωση του κόστους θα αποτελούσε ελκυστική επιλογή για τους διευθύνοντες συμβούλους και τα διοικητικά συμβούλια, ανέφεραν οι Times.

Η έκθεση, από το Neurotechnology, Law and the Legal Profession, προέβλεψε: “Οι δικηγόροι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους και να προσπαθήσουν να μείνουν μπροστά από τα όλο και πιο ικανά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας τη νευροτεχνολογία για να βελτιώσουν την απόδοσή τους στο χώρο εργασίας”.

Ο Allan McCay, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, ο οποίος συνέταξε την έκθεση, δήλωσε: “Μπορεί κανείς να φανταστεί τις αλλαγές στις χρεώσεις που μπορεί να επιφέρει η ικανότητα παρακολούθησης της προσοχής των νευροτεχνολογιών”.

Και πρόσθεσε: “Αυτό θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει σε μια μετακίνηση από τις χρεώσιμες ώρες στη χρεώσιμη προσοχή”.

Επισήμανε επίσης ότι ο Elon Musk ερευνά τη νευροτεχνολογία τα τελευταία οκτώ χρόνια: “Αυτή η τεχνολογία έρχεται και πρέπει να σκεφτούμε τη ρύθμιση. Χρειάζεται δράση τώρα, καθώς υπάρχουν σημαντικοί επενδυτές νευροτεχνολογίας, όπως ο Elon Musk και η Meta (Facebook).

“Χρειαζόμαστε φορείς μεταρρύθμισης της νομοθεσίας, φορείς χάραξης πολιτικής και ακαδημαϊκούς να εξετάζουν αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις αντί να περιμένουμε να εμφανιστούν προβλήματα”.

Ο Δρ Kion Ahadi, διευθυντής στρατηγικής του Law Society, δήλωσε: “Η συζήτηση σχετικά με το αν και πώς θα πρέπει να κάνουμε τον εγκέφαλό μας έτοιμο να “συνδεθεί” σε τεχνικές συσκευές πρέπει να ξεκινήσει σήμερα”.

Πρόσθεσε ότι η εμφύτευση τσιπ εγείρει ηθικά ζητήματα: “Οποιαδήποτε τέτοια συγχώνευση θέτει ενδιαφέροντα και πολύπλοκα ηθικά και νομικά ζητήματα”.

Ο Richard Susskind, δικηγόρος που έγινε συγγραφέας, δήλωσε ότι η ευρεία τεχνητή νοημοσύνη θα έρθει πρώτη και ότι ορισμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ήδη ξεπερνούν τους νεότερους δικηγόρους. Πρόσθεσε: “Μακροπρόθεσμα, όλοι θα είμαστε ψηφιακά ενισχυμένοι … Το μόνο ερώτημα είναι αν αυτή η επεξεργασία και η αποθήκευση θα γίνεται μέσα ή έξω από το σώμα μας”.

newspunch.com
https://www.triklopodia.gr