Σενάρια για «κόφτη» στα SMS στο 13033 από το καθεστώς -Σκέψεις και για νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή «κόφτη» στα SMS αλλά και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, άφησε το καθεστώς

Τα στατιστικά στοιχεία των SMS, φανερώνουν πως οι πολίτες αντιστέκονται στα μέτρα εγκλεισμού του καθεστώτος.

Το καθεστώς είναι ιδιαίτερα οργισμένο για τα εκατομμύρια SMS που εστάλησαν κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα και ήδη μελετά εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που δεν υποχωρήσουν σημαντικά οι δείκτες μεταδοτικότητας.

Τα SMS, στο 13033 έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 4 εκατομμύρια, αριθμό που είχε θέσει ως όριο το καθεστώς.

Όλα εξετάζονται αναφέρει ο  Παπαθανάσης

Στο τραπέζι παραμένει το σενάριο για «κόφτη» στα SMS, ενώ εξετάζεται και αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, όπως κατέστησε σαφές ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων του καθεστώτος.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ ο κ. Παπαθανάσης δεν το απέκλεισε. «Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες (με τους οποίους συνεργάζεται το καθεστώς) και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ λοιπόν να το αποκλείσω».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS είπε ότι αυτό το εξετάζει ο Μητσοτάκης. «Δεν μπορώ να σας απαντήσω, όμως από τη στιγμή που υπάρχει κατάχρηση του μέτρου αυτού, σαφώς μπορεί να μπει και περιορισμός», ξεκαθάρισε.