Ένα βήμα πριν το δελτίο ρεύματος: Θα μας κόβουν το ηλεκτρικό «3-4 ώρες την ημέρα»!

Ορθώς είπε ο Σ.Πέτσας: “Όποιος δεν έχει λεφτά να αλλάξει τον καυστήρα φυσικού αερίου θα πεθάνει”

Προφητικός ο Στέλιος Πέτσας που δήλωσε νωρίτερα το πρωί (13/9) απροκάλυπτα πως «όποιος δεν έχει λεφτά να αλλάξει τον καυστήρα φυσικού αερίου θα πεθάνει».

Οι κυρώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τη Ρωσία φέρνουν πλέον τους πολίτες αντιμέτωπους με μείωση κατανάλωσης 3-4 ώρες την ημέρα. Που σημαίνει: 3-4 ώρες της ημέρας θα υπάρχει μπλακάουτ με ότι αυτό συνεπάγεται!

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι χώρες που έχουν χαρακτηριστεί «μη φιλικές προς την Ρωσία» έχουν αυτή τη «τύχη».

Χώρες όπως η Ελλάδα η κυβέρνηση της οποίας επιτίθεται σε κάθε ευκαιρία στον Ρώσο ηγέτη Β.Πούτιν, όπως έκανε ο Κ.Μητσοτάκης, δεν έχουν πλέον καμία ελπίδα, γενικώς…

Στις 30 Σεπτεμβρίου συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας, για να εξετάσουν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παροχή βοήθειας σε πολίτες και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ενεργειακές τιμές.

Μία από αυτές, αφορά και στην «υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης» της ενέργειας και τους ρεύματος.

Σύμφωνα με το Reuters, την είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχίας, Γιόζεφ Σικέλα, που έγραψε στο Twitter:

Νωρίτερα, το Bloomberg, μετέδιδε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προτείνει έναν υποχρεωτικό στόχο για τη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας -ένα βήμα πριν το δελτίο– μαζί με μέτρα για τη διοχέτευση των κερδών των ενεργειακών εταιρειών στους καταναλωτές.

Η συγκεκριμένη πρόταση, περιλαμβάνεται στο προσχέδιο που θα παρουσιάσει η Κομισιόν και στο οποίο περιλαμβάνεται και ο φόρος στα υπερκέρδη των εταιρειών.

Η πρόταση της Κομισιόν για τον φόρο στα υπερκέρδη περιγράφεται ως «προσωρινή» και «κατ’ εξαίρεση» και αφορά τις εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα, καθώς και τα διυλιστήρια, με βάση την κερδοφορία τους το φορολογικό έτος του 2022.

Όσον αφορά στην εξοικονόμηση της ενέργειας, η συγκεκριμένη πρόταση θα θέτει δύο στόχους:

  • Τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης
  • Τη μείωση της ζήτησης σε συγκεκριμένες ώρες αιχμής
  • Αυτό που, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι με ποιον τρόπο τα κράτη-μέλη θα επιτύχουν τον συγκεκριμένο στόχο, που αναμένεται να είναι και υποχρεωτικός.


Η νέα πρόταση θα παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα, λίγες ημέρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο.

πηγή