• agios-porfyrios-vivlia-eikones
    Άγιος Πορφύριος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Πορφύριο στο eikonia.gr
  • FACEBOOK-PART34
    Μοναστηριακά κρασιά
    Μοναστηριακά κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και των Μετεώρων.
  • FACEBOOK-TEST16
    Ορθόδοξη Βιβλιοθήκη
    Στο eikonia.gr θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε Ψυχωφελή και Πνευματικά βιβλία καθώς και βίους Αγίων...
  • _66A3060aa
    Βυζαντινές Εικόνες - Αγιογραφίες
    Οι θείες εικόνες «ομιλούν» εντός των καρδιών των ανθρώπων και κάθε ψυχή η οποία θα ατενίσει στις θείες...
  • mentagion-taxiarxis-mantamadou
    Ταξιάρχης Μιχαήλ - Μενταγιόν
    Μενταγιόν με αλυσίδα από ανοξείδωτο ατσάλι, με τον Ταξιάρχη Μιχαήλ (Μανταμάδου) Διαστάσεις μενταγιόν:...

ΨΑΡΙΑ ΣΑΒΟΡ (ΜΑΡΙΝΑΤΑ)

 

Υλικά:
1 κιλό ψάρια μικρά (γόπες, σαφρίδια, λιθρίνια, μπαρμπούνια, κουτσουμούρες κ.λ.π.)
1/2 ποτήρι λάδι
1/4 του ποτηριού ξύδι (ή και λιγότερο αναλόγως με το πόσο αψύ είναι το ξύδι)
2 μικρά φύλλα δάφνης
1 κλαράκι δενδρολίβανο
1 – 1 1/2 κουταλιά αλεύρι
Λίγο αλάτι
2 ντομάτες κόκκινες τριμμένες και λιωμένες
Λίγος πελτές
1/4 ποτηριού νερό
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Πιπέρι μαύρο τριμμένο ή καυτερό κοκκινοπίπερο

Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε τα ψάρια και τα βάζουμε στεγνά σε μία βαθιά πιατέλα. Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε άλλο λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, το σκόρδο, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τις τριμμένες ντομάτες και το αλάτι. Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πήξει η σάλτσα. Προς το τέλος ρίχνουμε το πιπέρι. Όταν πήξει την περιχύνουμε στα τηγανισμένα ψάρια.

Σημειώσεις:
α) Ομοίως γίνεται και αλμυρός βακαλάος τηγανητός.
β) Αν θέλουμε σοτάρουμε στο λάδι και τα σκόρδα μαζί με το αλεύρι για να ροδίσουν.

πηγή