• agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • arxaggelos-mixahl
    Αρχάγγελος Μιχαήλ Μενταγιόν
    Ασημένιο μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την...

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά

1 κούπα (250 ml) ηλιέλαιο *
1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
1 κούπα (230 γρ) ζάχαρη
500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ. γλ. υγρή βανίλια*

1/4 κούπας αποξηραμένα και ψιλοκομμένα κράνμπερι (προαιρετικό)

 

 

Διάβασε  πως γίνονται τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού.

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνω το ηλιέλαιο, το χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύω δυνατά με έναν αυγοδάρτη ή με το μίξερ για να διαλυθεί η ζάχαρη.
    2. Προσθέτω το ξύσμα και τη βανίλια κι ύστερα ξεκινώ να προσθέτω σιγά σιγά την φαρίνα ανακατεύοντας διαρκώς είτε με το χέρι (αυτό έκανα εγώ) ή με το μίξερ έχοντας τοποθετήσει το γάντζο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη αλλά να κολλάει ελαφρά στα δάχτυλα.
    Ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ποσότητα φαρίνας
    3. Πλάθω τα κουλουράκια.
    4. Βάζω τα κουλουράκια σε ταψί που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 10 περίπου λεπτά μέχρι οι άκρες τους να αρχίσουν να ροδίζουν.
    5. Τα μεταφέρω προσεκτικά με μια σπάτουλα σε σχάρα για να κρυώσουν.
    ΠΡΟΣΟΧΗ.  Όταν τα κουλουράκια βγουν από το φούρνο, είναι αρκετά μαλακά κι εύθραυστα. Καθώς κρυώνουν, σφίγγουν.

πηγή