Elon Musk> Θα αποκαλύψει όλα τα μυστικά έγγραφα της απόφασης του Twitter να λογοκρίνει τα ρεπορτάζ για το laptop του Hunter Biden

– Αυτό είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού

ΟElon Musk υποσχέθηκε να αποκαλύψει πλήρως τι οδήγησε στην απόφαση του Twitter να λογοκρίνει τις σκοτεινές ιστορίες γύρω από τον φορητό υπολογιστή του Hunter Biden. Ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης πλέον της πλατφόρμας, απάντησε σε έναν χρήστη που ζήτησε να μάθει τους λόγους που αυτές οι ιστορίες και τα ρεπορτάζ μπήκαν στη μαύρη λίστα από τον ιστότοπο -κάτι που συνέβη πριν αγοράσει το Twitter.

Σε μια πράξη «λογοκρισίας με πολιτικά κίνητρα», το Twitter εμπόδισε σκόπιμα τους χρήστες να κοινοποιούν συνδέσμους με ρεπορτάζ και άρθα εφημερίδων σχετικά με την ιδιωτική ζωή του γιου του Αμερικανού προέδρου και τους αμφιλεγόμενους επιχειρηματικούς δεσμούς του με την Ουκρανία ενόψει των εκλογών του 2020, ακόμα και εκείνους που ενέπλεκαν τον Joe Biden.

«Σηκώστε το χέρι σας αν πιστεύετε ότι ο [Musk] θα πρέπει να δημοσιοποιήσει όλες τις ιδιωτικές συζητήσεις σχετικά με την απόφαση να λογοκριθεί η ιστορία του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden πριν από τις εκλογές του 2020 προς όφελος της Διαφάνειας» έγραψε συγκεκριμένα ο χρήστης. Ο Musk απάντησε: «Αυτό είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού».

Όταν άρχισαν να εμφανίζονται ιστορίες για το φορητό υπολογιστή, πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναλυτές ισχυρίστηκαν ότι ήταν απλώς παραπληροφόρηση που προερχόταν από τον Trump και άλλους με ακροδεξιές απόψεις. Πριν από την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Musk είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της πλατφόρμας «προφανώς απίστευτα ακατανόητη». Ο ίδιος είχε υποσχεθεί να κάνει την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων του μια πιο ανοιχτή «ψηφιακή πλατεία της πόλης» όταν ανέλαβε την πλατφόρμα νωρίτερα φέτος.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», είχε γράψει συγκεκριμένα ο δισεκατομμυριούχος της Tesla κατά την έγκριση της αγοράς.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι η ύπαρξη στοιχείων στον εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Hunter Biden έχει επαληθευτεί –20 σχεδόν μήνες αφότου η DailyMail.com δημοσιοποίησε κάποια από τα σκοτεινά έγγραφα που περιέχει και τα οποία έχουν αξιολογηθεί με τη βοήθεια κορυφαίων ειδικών.

Όταν δημοσιεύτηκαν αρχεία από το laptop του γιου του προέδρου Joe Biden, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, η παρουσιάστρια της εκπομπής 60 Minutes, Lesley Stahl, επέμεινε σε μια συνέντευξη με τον Donald Trump ότι το περιεχόμενο δεν μπορούσε να επαληθευτεί. Το τηλεοπτικό δίκτυο ήταν ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα ΜΜΕ, όπως οι New York Times και το MSNBC, που αμφέβαλλαν για την αυθεντικότητα των στοιχείων καθώς η κυβέρνηση Biden επέμενε ότι επρόκειτο για ρωσική παραπληροφόρηση.

Αλλά τη Δευτέρα, δύο εβδομάδες μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, η εκπομπή This Morning του CBS ξέφυγε από την έως τώρα γραμμή του δικτύου. Η εκπομπή διεξήγαγε ένα ρεπορτάζ με το πρώην μέλος των Μυστικών Υπηρεσιών και εμπειρογνώμονα υπολογιστών Mark Lanterman, ο οποίος δήλωσε ότι αυτός και ο γιος του, Sean, είχαν επαληθεύσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητα των στοιχείων του φορητού υπολογιστή και δήλωσε ότι δεν υπήρχαν σε αυτόν στοιχεία εξωτερικής παραβίασης.

Το ρεπορτάζ αναφέρθηκε σε ένα φωνητικό μήνυμα από τον Joe Biden προς τον γιο του που έλεγε ότι «χρειαζόταν βοήθεια» για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και καθόριζε το χρονοδιάγραμμα της αναφοράς στους Ρεπουμπλικάνους που απειλούσαν να ξεκινήσουν έρευνα για τη συνενοχή του προέδρου στις εξωτερικές επιχειρηματικές συμφωνίες του Hunter. Η DailyMail.com επαλήθευσε την ταυτότητα του φορητού υπολογιστή τον Μάρτιο του 2021 και ήταν ο πρώτος –και μοναδικός– ειδησεογραφικός οργανισμός που επαλήθευσε δημόσια το περιεχόμενό του χρησιμοποιώντας ανάλυση ειδικών.

Στη συνέντευξη στο This Morning, ο Mark Lanterman απάντησε θετικά όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι αυτά που είδε στο φορητό υπολογιστή που δόθηκε στο FBI με κλήτευση ήταν αληθινά και ότι πράγματι ανήκε στον γιο του προέδρου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανάλυσή του διαπίστωσε πως θα ήταν δύσκολο να προστεθούν επιπλέον αρχεία, ακυρώνοντας μακροχρόνια επιχειρήματα πολλών που υποστήριξαν ότι φυτεύθηκαν στοιχεία, και είπε ότι οι άδειες οδήγησης και οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης που βρέθηκαν αποθηκευμένοι στη συσκευή απέδειξαν ότι επρόκειτο για τον υπολογιστή του Hunter.

Τους τελευταίους 20 μήνες η ιστοσελίδα έχει αποκαλύψει τα εξής:

– Ο Joe Biden διασκέδασε τους Mεξικανούς δισεκατομμυριούχους επιχειρηματικούς συνεργάτες του Hunter στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ το 2014 και μάλιστα πέταξε με τον γιο του στην Πόλη του Μεξικού με το Air Force 2, ώστε ο Hunter να μπορεί να παρευρεθεί σε συναντήσεις για μια «γιγαντιαία» συμφωνία.
– Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντικρούουν τις αρνήσεις του Λευκού Οίκου δείχνουν ότι ο Joe Biden συναντήθηκε με τους ξένους επιχειρηματικούς εταίρους του Hunter ενώ ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που οργάνωσε ο γιος του για να συστήσει πιθανούς πελάτες στον ισχυρό πατέρα του.
– Ο Hunter Biden προσλήφθηκε από έναν Ρουμάνο μεγιστάνα ακινήτων για να ανατρέψει την καταδίκη του για δωροδοκία μέσω μιας τεράστιας εκστρατείας προπαγάνδας με τη βοήθεια των κυβερνητικών διασυνδέσεων του αντιπροέδρου των ΗΠΑ και του πρώην διευθυντή του FBI Louis Freeh.
– Ο Louis Freeh έδωσε 100.000 $ σε ένα ιδιωτικό καταπίστευμα για τα εγγόνια του Joe και μίλησε με τον τότε αντιπρόεδρο το 2016 «για να διερευνήσει κερδοφόρες μελλοντικές επιλογές εργασίας» με τον Hunter ως μεσάζοντα.
– Ο Hunter είχε εμπλακεί βαθιά με μια εταιρεία στο επίκεντρο ενός σχεδίου εξαπάτησης ιθαγενών Αμερικανών, εκατομμυρίων δολαρίων, παρόλο που αργότερα αποστασιοποιήθηκε.
– O Hunter και ο πατέρας του πλήρωσαν ο ένας τους λογαριασμούς του άλλου και μάλιστα μοιράστηκαν τραπεζικούς λογαριασμούς, αυξάνοντας την προοπτική του προέδρου να εμπλακεί στην έρευνα του FBI.
– O Hunter απέφευγε επανειλημμένα την αστυνομική δράση εναντίον του, παρά το γεγονός ότι είχε διαρκώς ενασχόληση με διακινητές ναρκωτικών και ιερόδουλες και είχε πολλές συγκρούσεις με τις αρχές επιβολής του νόμου.
– Πέντε μέλη της οικογένειας Biden έχουν πάει σε κέντρο απεξάρτησης για κατάχρηση ναρκωτικών ή αλκοόλ.

kourdistoportocali.com
www.triklopodia.gr