Μετατρέψτε τα περίπτερα της Δ.Ε.Θ. σε κλινικές covid TΩΡΑ!!! Η Θεσ/νίκη εκπέμπει S.O.S.

Έχει αναλωθεί η κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες σε συζητήσεις και προτάσεις για επίταξη κλινικών των ιδιωτικών θεραπευτηρίων στην Θεσσαλονίκη. Προ ημερών ανάλογες συζητήσεις έγιναν για μετατροπή του Βελλίδιου όπου ευτυχώς εγκαίρως διαπίστωσαν ότι είναι ανέφικτο. Η κυβέρνηση όχι μονάχα ήταν ανέτοιμη παρότι όλοι το γνωρίζαμε για το δεύτερο κύμα, δείχνει και ανεπαρκής για να πάρει τις σωστές αποφάσις δίνοντας λύσεις.

Στο μεταξύ η κατάσταση στην συμπρωτεύουσα είναι κάτι παραπάνω από δραματική. Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν φρακάρει, οι ασθενείς ταλαιπωρούνται και ο υπόλοιπος κόσμος αγωνιά για το αύριο. Η πρόταση που δείχνει να είναι η πιο εφικτή αλλά συνάμα και η πιο λειτουργική είναι η μετατροπή των περιπτέρων της Δ.Ε.Θ. σε κλινικές covid.

Tα περίπτερα ως χώροι “τεμαχίζονται” εύκολα, oι χώροι αερίζονται σωστά, είναι πλησίον των νοσοκομείων και ειδικά του ΑΧΕΠΑ και ταυτόχρονα είναι εντός πόλης! Συζητήσεις επεί συζητήσεων για τις ιδιωτικές κλινικές χωρίς κανείς να σκεφτεί την μετάδοση της ασθένειας εντός των κλινικών με τους υπόλοιπους ασθενείς. Είναι ένα σύστημα ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις καθώς δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για να υποδεχθεί ασθενείς covid, ενώ δεν έχει γίνει κανένας διάλογος μεταξύ των κλινικών και του υπουργείου για κάποιο σχέδιο δράσης.

Η Θεσσαλονίκη αυτή την στιγμή έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών της από αυτή την λαίλαπα και παρόλαυτα το υπουργείο ακόμη συζητάει για προτάσεις. Η μάχη δίνεται καθαρά από τους αγωνιστές γιατρούς, νοσηλευτές και υπαλλήλους των νοσοκομείων της πόλης και των ασθενών που μάχονται για την ζωή τους στην οποία μάχη είναι αβοήθητοι από την ηγεσία του υπουργείου.