Μιλώντας στο OPEN, ξεκαθάρισε παράλληλα πως οι χθεσινοί σεισμοί σε Κρήτη και Ζάκυνθο σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με τον σεισμό της Τουρκίας και τους μετασεισμούς στην ευρύτερη περιοχή.
«Οι σεισμοί στην Τουρκία δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε δυο τελείως διαφορετικές τεκτονικές δομές και δεν υπάρχει καμία συσχέτιση. Μετά τον σεισμό στην Τουρκία υπάρχει μια ευαισθητοποίηση ρηγμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο».
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο σενάριο ενός πολύ ισχυρού σεισμού και στην Κωνσταντινούπολη:
«Στην Κωνσταντινούπολη το ρήγμα της βόρειας Ανατολίας είναι ένα ρήγμα χιλίων χιλιομέτρων. Το 1999 μετά τον σεισμό στην Τουρκία είχαμε τον σεισμό των Αθηνών. Εκεί φάνηκε πως υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ του σεισμού της Κωνσταντινούπολης και του σεισμού της Αθήνας.
Σε κάθε περίπτωση όταν γίνει ένας σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, που αναμένεται να γίνει με βάση τις απόψεις όλων των επιστημονικών ομάδων από όλο τον κόσμο. Έχει καθυστερήσει ο σεισμός. Στην Κωνσταντινούπολη περιμέναμε εμείς έναν δυνατό σεισμό και όχι στα Άδανα, την Αντιόχεια.
Όταν γίνει αυτός ο ισχυρός σεισμός που αναμένεται να έχει μέγεθος έως 7,4 Ρίχτερ τότε θα πρέπει να δούμε τα χαρακτηριστικά του σεισμού και του ρήγματος έτσι ώστε να δούμε εάν ενοχλήσει τον ελληνικό χώρο.
Δεν είναι σίγουρο εάν τώρα επηρεάσει την Ελλάδα. Τότε η τουρκική πλάκα προωθήθηκε προς το Αιγαίο, την αντίθετη κατεύθυνση.
Στο ρήγμα της βόρειας ανατολίας υπάρχει μία περιοδικότητα και με βάση αυτό διαπιστώθηκε από πολλές ερευνητικές ομάδες ότι θα έχουμε έναν σεισμό στην Πόλη μέχρι το 2024. Αυτή είναι και η μεγάλη αγωνία των Τούρκων»: