• FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
  • arxaggelos-mixahl
    Αρχάγγελος Μιχαήλ Μενταγιόν
    Ασημένιο μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την...

Χταπόδι με Ούζο

Συστατικά

  • 1 kg. χταπόδι
  • 1 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. μπαχάρι
  • 1 κ. γλ. πράσινο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. θυμάρι
  • 1 κ. γλ. μαντζουράνα
  • 1 κ. γλ. δεντρολίβανο
  • 100 ml. ούζο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Οδηγίες

  1. Σε μια μικρή γάστρα τοποθετούμε το χταπόδι και πασπαλίζουμε με όλα τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το Ούζο και ψήνουμε για 60΄ λεπτά στον φούρνο και στους 160ο C, ώστε να μείνει με ελάχιστη σάλτσα, πηχτή και παχύρρευστη. Αν έχει στεγνώσει εντελώς αφού το βγάλουμε από τον φούρνο προσθέτουμε λίγο νερό.