• FACEBOOK-TEST16
    Ορθόδοξη Βιβλιοθήκη
    Στο eikonia.gr θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε Ψυχωφελή και Πνευματικά βιβλία καθώς και βίους Αγίων...
  • togerontikotoyagioyoroys
    Το Γεροντικό του Αγίου Όρους
    Το Γεροντικό του Αγίου Όρους (Ανδρέου Μοναχού Αγιορείτη) - Αφηγήσεις από τη ζωντανή παράδοση της ερημικής...
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • arxaggelos-mixahl
    Αρχάγγελος Μιχαήλ Μενταγιόν
    Ασημένιο μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την...
  • _66A3060aa
    Βυζαντινές Εικόνες - Αγιογραφίες
    Οι θείες εικόνες «ομιλούν» εντός των καρδιών των ανθρώπων και κάθε ψυχή η οποία θα ατενίσει στις θείες...

Πορτοκάλι βουτηγμένο στη σοκολάτα

Υλικά

  • 15 ροδέλες πορτοκαλιού, με τη φλούδα τους
  • 250γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 λίτρο νερό
  • 500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Διαδικασία

Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτετε τα πορτοκάλια και σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ώσπου να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους.

Αδειάζετε τα πορτοκάλια με το σιρόπι τους σε ένα γυάλινο σκεύος και το σκεπάζετε με μεμβράνη που θα εφάπτεται με την επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνετε στην άκρη για 1 ημέρα.

Απλώνετε τα πορτοκάλια σε μια σχάρα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Αν κρατάνε λίγη υγρασία, τα βάζετε για πέντε λεπτά στους 70 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Λιώνετε την σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί στους 30 βαθμούς και βυθίζετε τις ροδέλες πορτοκαλιού ώστε η μισή επιφάνειά τους να καλυφθεί με σοκολάτα. Αφήνετε τη σοκολάτα να στεγνώσει και σερβίρετε.

πηγή