Τα ρωσικά Su-34 μπορούν πλέον να «εξαφανιστούν» από τα εχθρικά ραντάρ..Η Μόσχα τους παρέχει νέα συστήματα αντιηλεκτρονικού πολέμου

Freepen.gr – Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι το ρωσικό δικινητήριο αεροσκάφος κρούσης μεγάλης εμβέλειας Sukhoi Su-34 “Fulpak” έχει λάβει νέα προστασία έναντι εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου του εχθρού, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ξένης κατασκευής, για χρήση σε περιοχή ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η δημοσίευση ανέφερε τα εξής: «Τα Su-34 επιχειρούν επίσης σε κοντινή περιοχή, ιδίως με κατευθυνόμενες βόμβες κατά των θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, είναι σε κοντινή απόσταση από τον εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου του εχθρού. Για αυτό, έχουν ληφθεί τεχνικά μέτρα για την προστασία των συστημάτων Su-34 από ηλεκτρονικό πόλεμο ουκρανικών και δυτικών οπλικών πλατφορμών».

Ο συνδυασμός του συμπλέγματος ηλεκτρονικών αντιμέτρων Khibiny και των ενεργών σταθμών παρεμβολής SAP-14 και SAP-518 παρέχει αξιόπιστη προστασία για το Su-34 από την αεράμυνα. Αυτό οδήγησε σε υπερβολικούς ισχυρισμούς ότι το Su-34 θα μπορούσε να εξαφανιστεί από τις οθόνες των εχθρικών ραντάρ.

Το Su-34 που παραδόθηκε από τον Ιούλιο του 2022 (μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία) έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε βελτιωμένο πρότυπο όπως η έκδοση Su-34M και παράλληλα με εξειδικευμένες εκδόσεις των βασικών μαχητικών Su-34M σχεδιασμένων για ηλεκτρονικό πόλεμο ή αναγνώριση.

* πληροφορίες defense-arabic.com

https://www.freepen.gr/2023/06/su-34.html