Τα περιττά κιλά και το λίπος μπορούν να γίνουν εφιάλτης μας.
Από ότι φαίνεται όμως, δεν είναι το τι τρώμε αλλά πότε το τρώμε το κλειδί για τη μείωση του σωματικού λίπους.
Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ, που διήρκεσε 10 εβδομάδες, οι ώρες των γευμάτων μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στη σύνθεση του σώματος.
Αντίθετα με άλλες έρευνες «περιορισμένης ώρας σίτισης», οι συμμετέχοντες δεν ήταν αναγκασμένοι να ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα και μπορούσαν να φάνε ό,τι ήθελαν, αρκεί να ήταν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.
Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο γκρουπ: Ένα γκρουπ που έτρωγε τα γεύματά του όπως θα έτρωγε κανονικά και ένα άλλο γκρουπ που έπρεπε να τρώει πρωινό 90 λεπτά αργότερα και το βραδινό του 90 λεπτά νωρίτερα από το κανονικό.
Κάθε συμμετέχων κρατούσε ημερολόγιο της δίαιτας και έδινε δείγματα αίματος εκ των προτέρων ενώ απαντούσε σε ένα ερωτηματολόγιο αργότερα.
Το ερωτηματολόγιο αποκάλυψε ότι το 57% των συμμετεχόντων παρατήρησε μείωση στην κατανάλωση φαγητού, είτε από μειωμένη όρεξη είτε μειωμένη πρόσληψη λόγω της περιορισμένης χρονικής περιόδου που μπορούσαν να φάνε.
Οι ερευνητές εξέτασαν αν αυτή η μορφή διαλείπουσας νηστείας ήταν βιώσιμη μακροπρόθεσμα.
Πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες (57%) είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν το περιορισμένο παράθυρο φαγητού καθώς ήταν ασύμβατο με την κοινωνική τους ζωή.
Αντίθετα, το 43% είπαν ότι θα σκεφτόντουσαν να διατηρήσουν αυτό το πλάνο αν ήταν πιο ευέλικτο.
«Η μείωση του σωματικού λίπους ελαττώνει τις πιθανότητες για ανάπτυξη παχυσαρκίας και σχετικές ασθένειες, έτσι είναι ζωτικό για τη βελτίωση της συνολικής μας υγείας».
Οι δίαιτες αυτές είναι δύσκολες να ακολουθηθούν, έτσι προσπαθούν να τις κάνουν πιο συμβατές με την πραγματική ζωή, ώστε να φανούν να πιθανά οφέλη.
Η διαλείπουσα νηστεία συνδέεται έτσι με την απώλεια λίπους.
Πηγη: bovary.gr