Το ψωμί του παππού Τάσου

Χωρίς ζύμωμα! Εύκολα και γρήγορα! 600 γρ αλεύρι γοχ, 410 ml νερό σε θερμοκρασία 50°C, 12 γρ μαγιά στιγμής, 12 γρ αλάτι

600 g αλεύρι γοχ
410 ml νερό σε θερμοκρασία 50°C
12 g μαγιά στιγμής
12 g αλάτι

Για 1 κιλό αλεύρι:
680 ml νερό
18 γρ αλάτι
12 γρ μαγιά ( είναι αρκετή και για ένα κιλό αλευρι )

Ψωμί με νωπή μαγιά: Μαγια νωπή περίπου 20 γρ. Από τα υλικά της συνταγής παίρνεις 100 γρ νερό χλιαρό και διαλύεις μέσα τη μαγια με 1 κ.γ. ζάχαρη η μέλι. Ανακατεύεις και 3 κ.σ. αλευρι (από το αλευρι της συνταγής) Σκεπασμένο το αφήνεις περίπου μισή ώρα σε ζεστό σημείο να ενεργοποιηθεί η μαγια και κατόπιν ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί και συνεχίζεις όπως στο βίντεο.