Η Μαύρη Θάλασσα δεν σώζει τον πνιγμό της τουρκικής οικονομίας

Ο Ερντογάν με τις ανακοινώσεις του για εξεύρεση κοιτασμάτων στην Μαύρη Θάλασσα παίζει το τελευταίο του χαρτί για την άνοδο της τουρκικής λίρας,κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια να εξισορροπήσει τον κατήφορο της τουρκικής οικονομίας.Βέβαια να σημειώσουμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που είτε έχει περάσει στα ψιλά είτε έχει κυριολεκτικά θαφτεί.

Από το 2004 μέχρι και σήμερα έχουν γίνει πάνω από δέκα ανακοινώσεις παρόμοιες με αυτήν που είχαμε πριν λίγες μέρες,για εξεύρεση κοιτασμάτων στην Μαύρη Θάλασσα.Σε όλες τις προηγούμενες δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα έτσι και σε αυτήν δεν περιμένουμε καμία άλλου είδους εξέλιξη.Το πολύ πολύ να οργανώσει κάποιου είδους φιέστα για την μεγάλη επιτυχία!

Βλέποντας τον εαυτό του στριμωγμένο από πολλές μεριές και μένοντας σιγά σιγά μόνος του προσπαθεί με κάθε τρόπο να γυρίσει το κλίμα.Το πρώτο που θα πρέπει να αντιστρέψει γνωρίζει πως είναι η οικονομία της χώρας του και ξέρει πολύ καλά ότι αυτό ίσως αποβεί μοιραίο και για τον ίδιο.Οι προβλέψεις ειδικών αναφέρουν ότι πολύ σύντομα η ισοτιμία της λίρας με ευρώ θα πάει ένα προς εννιά!Γνωρίζει ότι αυτό το εφιαλτικό σενάριο δεν απέχει από την πραγματικότητα και παλεύει να σταματήσει το κακό..

Ταυτόχρονα εαν εξαιρέσει κανείς το Πακιστάν καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει κάποια δήλωση στήριξης είτε προς τον ίδιο είτε προς τις διπλωματικές του κινήσεις.Βέβαια υπάρχει το μαξιλάρι της Γερμανίας που είναι ασφαλές αλλά και αυτό θα έχει ημερομηνία λήξεως μέσα στην γενικότερη κατακραυγή των πράξεών του.

Από την άλλη γνωρίζει πως μετά και από τις ανακοινώσεις για εκλογές στην Λιβύη το παιχνίδι μεταφέρεται στο Αιγαίο όπου η ελληνική διπλωματία έχει ήδη εξασφαλίσει την έμπρακτη στήριξη τόσο της Γαλλίας όσο και των ΗΑΕ οι οποίοι έχουν στείλει ήδη βοήθεια στην Κρήτη και στην Κύπρο.

EXXON: Τα ευρήματα του Ερντογάν δεν είναι τόσο μεγάλα και βρίσκονται βαθιά – Άρα ασύμφορα

Στελέχη της EXXON που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις θριαμβευτικές ανακοινώσεις Ερντογάν περί ανακάλυψης σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, προσγειώνουν ανώμαλα τους Τούρκους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν σε ΜΜΕ του εξωτερικού και αναμεταδίδει το Militaire, η EXXON είχε κάνει έρευνα στην ίδια περιοχή (Tuna1 όπως ονομάστηκε) στη ρουμανική ΑΟΖ, αλλά τα ευρήματα δεν ήταν τόσο μεγάλα και ήταν πολύ βαθιά, κάτι που σημαίνει ότι η εκμετάλλευση του ήταν ασύμφορη.

Την ίδια ώρα, όπως γράφει το Bloomberg, η Fitch υποβάθμισε τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας από σταθερές σε αρνητικές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η Fitch επιβεβαίωσε το πιστωτική αξιοπιστία της Τουρκίας στο BB-, τρία επίπεδα κάτω από το επενδυτικό επίπεδο.

πηγή https://www.tribune.gr/