Ξεκίνησε το τέλος της Ρουμανίας. Θα κατασκευαστεί η μεγαλύτερη Βάση του ΝΑΤΟ στην επικράτειά της

Ξεκίνησε το τέλος της Ρουμανίας. Θα κατασκευαστεί η μεγαλύτερη Βάση του ΝΑΤΟ στην επικράτειά της

σχόλιο Γιώργος Θαλάσσης : Το τέλος μιας χώρας που ήθελε να την λέμε Ρουμανία, ξεκινάει. Οι Ρωσικοί πυρηνικοί πύραυλοι θα στραφούν στα εδάφη της. Η Ρουμανία ως κράτος, έχασε την πίστη της (και εννοείτε και το ελληνόφωνο κράτος). Δεν ακούει και δεν υπολογίζει τις προφητικές φωνές των σύγχρονων Ρουμάνων Αγίων που προμήνυαν την ολοκληρωτική καταστροφή του Βουκουρεστίου. Πραγματικά μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι… 
Οι τελευταίες γραμμές της είδησης παρακάτω σε συνδυασμό με το χθεσινό μας δημοσίευμα περί της έναρξης του Ρωσοτουρκικού πολέμου (ΕΔΩ), προκαλούν ανατριχίλα…

Η είδηση: Η μεγαλύτερη Βάση του ΝΑΤΟ θα γίνει στην Ρουμανία

Μια τεράστια στρατιωτική πόλη θα δημιουργηθεί κοντά στο ρωσοουκρανικό μέτωπο.

Φανταστείτε μια έκταση λίγο μικρότερη από τη νήσο Ανάφη να μετατρέπεται στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ, απέχοντας λιγότερο από 1500 χλμ από το ουκρανικό μέτωπο. Η Δύση περνάει στην πράξη.

Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ευρώπη βρισκόταν στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, καλύπτοντας μια έκταση σχεδόν 20 τ.χλμ.

Ωστόσο, μέχρι το 2030, η Δυτική Συμμαχία θα έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη πόλη έκτασης 30 τ.χλμ. (30.000 στρ.) που θα διαμένουν 10.000 στρατιώτες και πολίτες στην Κωνστάντσα στη νοτιοανατολική Ρουμανία, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ειδικότερα, η στρατιωτική βάση θα δημιουργηθεί στη κομμούνα Μιχαΐλ Κογκαλνιτσεάνου, και θα είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη «απορροφώντας» σημαντικότατο μέρος της στρατηγικής σημασίας της βάσης στο Ράμσταϊν.

Όπως αναφέρει το Balkan Insight η νέα βάση θα δώσει στη Ρουμανία έναν αυξημένο ρόλο στην αρχιτεκτονική ασφάλειας του ΝΑΤΟ, δεδομένης της αδιαμφισβήτητης ρωσικής ισχύς στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Το κόστος των εργασιών ανέρχεται στο δυσθεώρητο ποσό των 2,7 δισ. δολ. ενώ για να μπορέσουν οι ρουμανικές αρχές να εξασφαλίσουν τις τεράστιες εκτάσεις που χρειάζονται άρχισαν να απαλλοτριώνουν 24 τ.χλμ στις τοποθεσίες Μιχαΐλ Κογκαλνιτσεάνου και Λουμίνα, πληρώνοντας 5.500 ευρώ για 10 στρέμματα!.

Η Ρουμανία έχει παραμερίσει την ανάπτυξη προκειμένου να επενδύσει στην άμυνα τεράστια ποσά, που δεν δαπανούν ούτε ανεπτυγμένα κράτη της δυτικής Ευρώπης. Για το 2024, ο στρατός θα έχει προϋπολογισμό άνω των 20 δισ. ευρώ, 45% υψηλότερος από το 2023 προκειμένου να αγοραστεί σύγχρονος εξοπλισμός.

Σε διάστημα πέντε ετών που περιλαμβάνει το 2027, η Ρουμανία θα έχει επενδύσει σχεδόν 65 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή όμως, τα ποσοστό των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό (στοιχεία Eurostat 2022) άγγιξε σχεδόν το 35% στη Ρουμανία, το υψηλότερο στην ΕΕ.

Όλα αυτά όμως έρχονται σε δεύτερη μοίρα, με τον πόλεμο δίπλα στα σύνορα της χώρας και την αντιρωσική φρενίτιδα που έχει κυριεύσει τις φιλοδυτικές ελίτ της χώρας.
Μεταφορά επιμελετείας από Ράμσταϊν στη Ρουμανία

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Radio Romania, ο Ρουμάνος στρατηγός Βιργκίλ Μπαλατσεάνου, Πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων Αξιωματικών και πρώην εκπρόσωπος της Ρουμανίας στη Διοίκηση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η Ουκρανία και ο πόλεμος εκεί δεν απέχουν πολύ από τη Ρουμανία.

Γι’ αυτό και για τον ίδιο, η Ρουμανία πρέπει να εξετάσει τα χειρότερα σενάρια και η ενίσχυση της αμυντικής και αποτρεπτικής θέσης της χώρας είναι απαραίτητη.

Έτσι, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν μέρος της επιμελητείας και του ανθρώπινου δυναμικού του Ράμσταϊν στη βάση Μιχαΐλ Κογκαλνιτσεάνου.

Εκτός από τις νέες στρατιωτικές υποδομές, η βάση Κογκαλνιτσεάνου θα περιλαμβάνει σχολεία, νηπιαγωγεία, καταστήματα και ένα νοσοκομείο.

«Θα κατασκευαστούν κατοικίες για μεμονωμένο προσωπικό ή οικογένειες. Θα υπάρχουν κατοικίες τύπου μπλοκ, ατομικές κατοικίες, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, φαρμακεία, ό,τι χρειάζεται», είπε ο διοικητής του Μιχαΐλ Κογκαλνιτσεάνου, Νικολάε Κρέτου.

Ο σημερινός διάδρομος του αεροδρομίου θα διπλασιαστεί και θα εξυπηρετείται από αποθήκες καυσίμων και πολλά υπόστεγα για διάφορους τύπους μαχητικών αεροσκαφών και drones.

Τα σχέδια του ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός ακόμη διαδρόμου για αεροσκάφη.

πηγή