Τώρα η Google θα σου βρίσκει πού να παρκάρεις

Τώρα η Google θα σου βρίσκει πού να παρκάρεις

Τώρα η Google θα σου βρίσκει πού να παρκάρεις

Οι Χάρτες Google μόλις παρουσίασαν ένα νέο χρήσιμο εργαλείο που διευκολύνει τη στάθμευση κοντά στον προορισμό σου, ειδικά αν δεν είσαι εξοικειωμένος με την περιοχή.

Στην πρόσφατη ενημέρωση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, οι Χάρτες θα αρχίσουν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη στάθμευση καθώς θα πλησιάζει κανείς τον προορισμό του. Η εφαρμογή θα σε κατευθύνει δηλαδή τόσο προς τους χώρους στάθμευσης εντός του κτηρίου όσο και κοντά σε αυτό, προσφέροντας επίσης πληροφορίες για κοντινές θέσεις στάθμευσης. Με την εφαρμογή αυτή, θα μπορείς επίσης να βλέπεις στοιχεία όπως οι ώρες λειτουργίας, η ζωντανή εικόνα και η απόσταση από την τρέχουσα θέση, διευκολύνοντας την επιλογή της καλύτερης θέσης στάθμευσης.

Αυτή η νέα δυνατότητα έρχεται μετά την εισαγωγή της στο Waze τον Μάρτιο, και είναι φυσικό να επεκταθεί και στους Χάρτες Google. Η αντίστοιχη δυνατότητα του Waze, που βασίζεται στο Flash, προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες για τις θέσεις στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων του κόστους, της προσβασιμότητας και της ύπαρξης σταθμών φόρτισης EV. Η νέα λειτουργία “οδήγηση προορισμού” θα διατεθεί παγκοσμίως για iOS και Android “τις επόμενες εβδομάδες”, καθώς και για Apple CarPlay, Android Auto και Google Built-in.

Επιπλέον, η Google αναβάθμισε και τα εργαλεία της για την αναφορά περιστατικών και συμβάντων στο δρόμο, όπως κλεισίματα λωρίδων, παρουσία αστυνομίας ή κατασκευαστικά έργα.

Για τους χρήστες του Waze, υπάρχουν επίσης νέες προσθήκες (μετά την αναβάθμιση ασφαλείας της εφαρμογής τον Μάρτιο). Η εφαρμογή τώρα υποστηρίζει νέους τύπους καμερών, όπως κάμερες ταχύτητας, κάμερες λωρίδας λεωφορείων και κάμερες με κόκκινο φως. Εάν αντιμετωπίζετε κυκλοφοριακή συμφόρηση ή κλειστούς δρόμους, η νέα λειτουργία συμβάντων του Waze θα σας ειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, σύντομα θα μπορείτε να έχετε καθοδήγηση πλοήγησης ακόμη και όταν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο, μια δυνατότητα που θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο.

esquire.com.gr