Κεφτεδάκια νηστίσιμα από φάβα και ρεβύθια
Υλικά συνταγής
1 φλιτζάνι φάβα (190 γρ.) βρασμένη
1 φλιτζάνι ρεβίθια ξερά (190 γρ.)
Μουλιασμένα και βρασμένα
1 ψημένη πιπεριά Φλωρίνης
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ .γ. κύμινο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη:
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
-
Περνάμε τα βρασμένα ρεβίθια από το μούλτι και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ.
-
Προσθέτουμε τη βρασμένη φάβα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μεγέθους καρυδιού
-
Αραδιάζουμε σε δίσκο που έχουμε καλύψει με φρυγανιά τριμμένη.
-
Πασπαλίζουμε και από πάνω με φρυγανιά και τα κουνάμε πέρα δώθε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
-
Τηγανίζονται σε καυτό λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσουν και τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Τρώγονται ζεστά ή κρύα.
Όπως πάντα, με αγάπη, παππούς Τάσος.