Η απλή λύση για να απομακρύνεις τα μικροπλαστικά από το νερό που πίνεις

Η απλή λύση για να απομακρύνεις τα μικροπλαστικά από το νερό που πίνεις

Η απλή λύση για να απομακρύνεις τα μικροπλαστικά από το νερό που πίνεις

Ήξερες ότι μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού, ή μικροπλαστικά, βρίσκονται στο νερό που πίνουμε; Μια νέα έρευνα από την Κίνα δείχνει ότι ο βρασμός και το φιλτράρισμα του νερού μπορεί να απομακρύνει μέχρι και το 90% των μικροπλαστικών! Το καλύτερο; Μπορείς να το κάνεις εύκολα στην κουζίνα σου.

Οι επιστήμονες του Guangzhou Medical University και του Jinan University έκαναν δοκιμές με σκληρό και μαλακό νερό, προσθέτοντας νανοπλαστικά και μικροπλαστικά. Αφού έβρασαν το νερό και φιλτράρισαν τα υπολείμματα, διαπίστωσαν ότι η μέθοδος ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, ειδικά με το σκληρό νερό.

Η διαδικασία δημιουργεί μια κρούστα από ανθρακικό ασβέστιο που παγιδεύει τα πλαστικά, τα οποία μετά φιλτράρονται εύκολα. Ακόμα και στο μαλακό νερό, αφαιρέθηκε περίπου το 25% των πλαστικών. Αυτό σημαίνει ότι ο βρασμός του νερού μπορεί να μειώσει σημαντικά την ποσότητα πλαστικών που καταναλώνουμε καθημερινά.

Βρήκαν μικροπλαστικά σε ένα απίθανο μέρος του ανθρώπινου σώματος

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρόλο που η πρακτική του βρασμού του νερού είναι κοινή σε μερικές περιοχές, οι επιστήμονες ελπίζουν να γίνει πιο διαδεδομένη. Καθώς τα μικροπλαστικά έχουν συνδεθεί με προβλήματα στον μικροβιόκοσμο του εντέρου και την αντοχή στα αντιβιοτικά, η έρευνα αυτή δίνει μια απλή λύση για την προστασία της υγείας μας.

Η ομάδα πίσω από αυτήν την έρευνα θέλει να δει περισσότερες μελέτες για το πώς ο βρασμός μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα πλαστικά. Ίσως να είναι η απάντηση που ψάχναμε για να μειώσουμε την έκθεσή μας σε αυτά τα επιβλαβή υλικά – εκτός από το να μειώσουμε τη χρήση πλαστικού παντού και στα πάντα.

πηγή