Φτιάξτε μοναστηριακό νηστίσιμο ρυζόγαλο

Έχετε δοκιμάσει ποτέ μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο; Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα… είναι πολύ νόστιμο!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
  • 1 λίτρο νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
  • Ξύσμα 2 λεμονιών
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • ½ φλιτζάνι του καφέ νερό
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½ φλιτζάνι του καφέ, χλιαρό νερό και τη ζάχαρη.

Ανακατώνουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή