Μυστηριώδης δήλωση του Άσαντ κατά Ισραήλ

Μυστηριώδης δήλωση του Άσαντ κατά Ισραήλ

Μυστηριώδης δήλωση του Άσαντ κατά Ισραήλ

Μυστηριώδης δήλωση του Άσαντ κατά Ισραήλ

Δήλωση με νόημα έκανε ο Πρόεδρος Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ με αποδέκτη το Ισραήλ: ”Κάθε φορά (σσ που το Ισραήλ χτυπούσε τη Συρία) η Συρία απαντούσε με τον δικό της τρόπο, και μόνο οι Ισραηλινοί καταλαβαίνουν τι λέω τώρα και πώς απαντήσαμε.
Ενδέχεται να μην απαντήσουμε με βλήμα αντί βλήματος ή σφαίρα αντί σφαίρας και η απάντησή μας δεν χρειάζεται απαραίτητα να ανακοινωθεί. Μόνο οι Ισραηλινοί ξέρουν τι εννοώ….”

Και ο νοών νοείτω..Το μήνυμα είναι σαφές..

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας καταδικάζει: το Ισραήλ άπλωσε το αμαρτωλό του χέρι του εγκλήματος στο Λίβανο. Απάνθρωπη επίθεση

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας καταδικάζει και καταγγέλει το ειδεχθές αιματοκύλισμα των Σιωνιστών στο Λίβανο :” το Ισραήλ άπλωσε το αμαρτωλό του χέρι του εγκλήματος στο Λίβανο. Απάνθρωπη επίθεση.. ”

Δελτίο Τύπου από το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας σχετικά με τις επιθέσεις στον Λίβανο
19 Σεπτεμβρίου 2024
Δελτίο Τύπου από το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας σχετικά με τις επιθέσεις στον Λίβανο
«Χθες, 17 Σεπτεμβρίου, το ισραηλινό χέρι της αμαρτίας και του εγκλήματος απλώθηκε πάνω στον λαό μας, σε όλες τις περιοχές του Λιβάνου. Αυτό που συνέβη συνιστά κατάφωρη παραβίαση και μια επίθεση ενάντια σε οτιδήποτε ταυτίζεται με την ανθρωπότητα, αλλά κι αποτελεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο στη χρήση των μέσων επικοινωνίας ως εργαλείου θανάτου, αδιακρίτως μεταξύ στρατιωτικών και πολιτών. Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής καταγγέλλει και καταδικάζει όσα συνέβησαν χθες.

Εκφράζει τα συλλυπητήριά του ιδιαίτερα στις οικογένειες των θυμάτων και αιτείται για ανάρρωση των τραυματιών, θείο έλεος για τους μάρτυρες και για τις οικογένειές τους και όσους ειδικεύονται σε αυτούς. Χαιρετίζει το πατριωτικό πνεύμα που συσπείρωσε όλους στην καταδίκη αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος. Προσεύχεται στον Παντοδύναμο Θεό προς ενίσχυση και υποστήριξη του ιατρικού προσωπικού και αιτείται ειρήνη για τον Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Ανατολή και ολόκληρο τον κόσμο.. orthodoxie.com

Το διεθνές δίκαιο απαγορεύει την «παγίδευση» πολιτικών αντικειμένων, επιμένει ο ΟΗΕ

Η χρήση «αβλαβών» συσκευών που έχουν την εμφάνιση «αβλαβών» αντικειμένων θα μπορούσε να συνιστά «έγκλημα πολέμου», κατήγγειλε την Παρασκευή ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Volker Türk, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας όπου ο Λίβανος κατηγόρησε το Ισραήλ για «τρομοκρατία». «Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει τη χρήση συσκευών για πολεμικούς σκοπούς…” είπε..

Ο επικεφαλής της λιβανέζικης διπλωματίας Abdallah Bou Habib κατηγορεί το Ισραήλ, ως ένα «αδίστακτο κράτος», και για «τρομοκρατία».lorientlejour

dimpenews.com