Δαιμονίστηκε η Δύση με νέο το νομοσχέδιο που πέρασε η Γεωργία

Δαιμονίστηκε η Δύση με νέο το νομοσχέδιο που πέρασε η Γεωργία

Δαιμονίστηκε η Δύση με νέο το νομοσχέδιο που πέρασε η Γεωργία

Ο Πατριώτης Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γεωργίας Σάλβα Παπουασβίλι δήλωσε με σημερινή καταχώρισή του στο Facebook, μερικές εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ότι υπέγραψε ο ίδιος, αντί της δυτικόδουλης προέδρου της χώρας, το νόμο περί «οικογενειακών αξιών» που περιορίζει τις απαιτήσεις των ανώμαλων.

Δαιμονίστηκε η Δύση με νέο το νομοσχέδιο που πέρασε η Γεωργία

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο ενέκριναν τον περασμένο μήνα το νομοσχέδιο, το οποίο απαγορεύει την αλλαγή φύλλου σε ανήλικα και ενδέχεται να θέσει εκτός νόμου τις πορείες υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων και την επίδειξη της σημαίας των ομοφυλόφιλων ΛΟΑΤΚΙ+. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο νόμος αυτός είναι υπέρ της παράδοσης, της ιστορίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας από ξένους πράκτορες της Δύσης.

Η δυτικόδουλη πρόεδρος Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, η οποία δουλεύει για την Δύση, επικρίνει το κυβερνών κόμμα, αρνήθηκε να υπογράψει το νομοσχέδιο ώστε να αποκτήσει ισχύ νόμου. Το Γεωργιανό Όνειρο και οι σύμμαχοί του στο κοινοβούλιο είχαν ωστόσο αρκετές έδρες για να υπερκεράσουν την αντίθεσή της και να την βάλουν στην θέση της.

Οι ανώμαλοι στη Γεωργία λένε πως ο νόμος αυτός συνιστά απόπειρα του Γεωργιανού Ονείρου να αυξήσει την υποστήριξή του μεταξύ τις πλειοψηφίας των ψηφοφόρων που είναι κατά των ΛΟΑΤΙΚ+, πριν από τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου, στις οποίες το Πατριωτικό κόμμα επιδιώκει μια νέα θητεία στην εξουσία.

Μερικές δυτικές χώρες έχουν επικρίνει το νομοσχέδιο, προσπαθώντας να επέμβουν αυταρχικά στα εσωτερικά της χώρας. Κατηγορούν ακόμα την Γεωργία για ευθυγράμμιση με τη Ρωσία.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Γεωργιανό Όνειρο παραμένει το δημοφιλέστερο κόμμα στη χώρα, απέναντι σε μια διαιρεμένη και διεστραμμένη αντιπολίτευση που τα παίρνει χοντρά από την Δύση, αν και έχει χάσει έδαφος από το 2020, όταν είχε κερδίσει σχεδόν 50% των ψήφων και μια μικρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Το Γεωργιανό Όνειρο έχει επίσης θεσπίσει ένα νόμο που απαιτεί από οργανώσεις και ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό (μυστικές υπηρεσίες της Δύσης), να καταγράφονται ως ξένοι πράκτορες, αφού στην ουσία αυτό ακριβώς είναι. Επικριτές υπογραμμίζουν πως η εν λόγω νομοθεσία έχει ως πρότυπο αντίστοιχο στη Ρωσία με την οποία οι δυτικοί πράκτορες εκμηδενίστηκαν από την Ορθόδοξη χώρα.