Πλέον το ομολογούν ανοιχτά… Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν για την Harris, «έχει κολλήσει στις λάσπες» η προεδρική εκστρατεία

Πλέον το ομολογούν ανοιχτά… Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν για την Harris, «έχει κολλήσει στις λάσπες» η προεδρική εκστρατεία

Πλέον το ομολογούν ανοιχτά… Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν για την Harris, «έχει κολλήσει στις λάσπες» η προεδρική εκστρατεία

Πλέον το ομολογούν ανοιχτά… Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν για την Harris, «έχει κολλήσει στις λάσπες» η προεδρική εκστρατεία

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη μοίρα της Harris
Στους δυόμισι μήνες από τότε που ο Joe Biden ολοκλήρωσε την υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του, η Kamala Harris εξασφάλισε γρήγορα την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών για την προεδρία, ήταν πρωτοπόρος στο πιο συναρπαστικό συνέδριο του κόμματος από το 2008, έφερε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε νέες δωρεές εκστρατείας και ξεπέρασε τις δημοσκοπικές επιδόσεις του Biden.
Κι όμως, οι Δημοκρατικοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη μοίρα της Harris.
Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ότι η καμπάνια της έχει κολλήσει στη λάσπη – καθώς εμφανίζονται γνωστές συζητήσεις σχετικά με το πού και πώς να αναπτυχθούν πολύτιμοι πόροι, αναφέρει ανάλυση του CNN.
Οι σύμβουλοι της Harris συχνά απορρίπτουν δημοσίως τις δημοσκοπήσεις, αναγνωρίζοντας ότι η κούρσα είναι οριακή και θα παραμείνει έτσι μέχρι την ημέρα των εκλογών.
Αλλά μόλις λίγες εβδομάδες πριν – και μετά από πολλαπλές προσπάθειες σε πολιτείες του πεδίου μάχης– η βελόνα μόλις και μετά βίας έχει μετακινηθεί, αν και καθόλου.
Το ότι η Harris είναι η πρώτη υποψήφια για την προεδρία του μεγάλου κόμματος εδώ και έξι δεκαετίες που δεν κέρδισε σε έναν ανταγωνιστικό προκριματικό, παραμένει για κάποιους πηγή αμφιβολίας.
«Οι άνθρωποι είναι νευρικοί. Γνωρίζουν ότι οι κάλπες είναι οριακές», είπε μια πηγή του CNN κοντά στην εκστρατεία.

Ασαφείς οι στόχοι

Περιπλέκοντας περαιτέρω τις προσπάθειες για τη συγκέντρωση της βάσης, οι Δημοκρατικοί αγωνίζονται σε ορισμένες πλευρές να προσδιορίσουν ποιοι θα έπρεπε να είναι.
Ορισμένοι επιθυμούν να κερδίσουν τους μετριοπαθείς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που έχουν κατακρίνει τον Donald Trump – μια τακτική με αμφισβητήσιμες αποδόσεις.
Άλλοι θέλουν να επικεντρωθούν στην κινητοποίηση ανδρών και έγχρωμων ανδρών για να βγουν – ένα δημογραφικό που παραμένει ένα σημείο ανησυχίας μεταξύ των αξιωματούχων της εκστρατείας Harris.
Οι γυναίκες των προαστίων είναι ένα βασικό δημογραφικό στοιχείο που έχει μετατοπιστεί προς τους Δημοκρατικούς κατά την εποχή του Trump, αλλά υπάρχουν ερωτήματα εάν αυτό θα είναι αρκετό για να αντισταθμίσει τα πλεονεκτήματα του Trump με τους άνδρες.
Άλλοι έδειξαν τους Ισπανόφωνους ψηφοφόρους.
Και διαφαίνεται ότι υπάρχουν ανησυχίες για τους Αραβοαμερικανούς και τους νεότερους ψηφοφόρους που είναι θυμωμένοι για την πολιτική των ΗΠΑ στο Ισραήλ, τη Γάζα και, καθώς ο πόλεμος εξαπλώνεται, τον Λίβανο.
Η ανησυχία πηγάζει επίσης από το απλό γεγονός των μικρών περιθωρίων της κούρσας.
Το στρατόπεδο της Harris θεωρεί ότι οι επτά πιο ανταγωνιστικές πολιτείες πεδίου μάχης είναι ισόπαλες ή εντός του περιθωρίου λάθους.
Και παρ’ όλη τη συζήτηση για την ύπαρξη πολλαπλών οδών για 270 εκλογικές ψήφους –μέσω του λεγόμενου Μπλε Τείχους ή της Ζώνης του Ήλιου– κανένας δρόμος δεν είναι επί του παρόντος εγγυημένος.
«Είναι όλα στενά μονοπάτια. Είναι όλοι στενοί δρόμοι», είναι το πώς είπε ένας υψηλόβαθμος Δημοκρατικός κοντά στην εκστρατεία.

Δεν βοηθούν οι δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τρεις νέες έρευνες από το Πανεπιστήμιο Quinnipiac, η Harris έχει εγκλωβιστεί σε μια οριακή κούρσα στις πολιτείες του Blue Wall της Πενσυλβάνια, του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν.
Από τον περασμένο μήνα, το πλεονέκτημα των 6 βαθμών της Harris στην Πενσυλβάνια μειώθηκε σε 3 μονάδες όταν περιλαμβάνονται υποψήφιοι τρίτων.
Στο Μίσιγκαν, το πλεονέκτημα των 5 μονάδων έχει διαγραφεί, χωρίς σαφή ηγέτη μεταξύ του Trump στο 50% και της Harris στο 47%.
Η κούρσα στο Ουισκόνσιν είναι επίσης ισχνή, με τον Trump να έχει την υποστήριξη του 48% των πιθανών ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 46% της Harris.
1_851.JPG
Να μην επαναληφθούν λάθη

Στα παρασκήνια, οι αξιωματούχοι της καμπάνιας της Harris σχεδιάζουν στρατηγική για να καλύψουν αυτό το έδαφος και να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος, συγκρίνοντας τα σημεία που η Hillary Clinton έχασε το 2016 και μελετώντας τι λειτούργησε κατά την υποψηφιότητα του Biden τέσσερα χρόνια αργότερα.
Αυτό σήμαινε αυξημένη εστίαση στις επισκέψεις σε κόκκινες και αγροτικές κομητείες που ψήφισαν τον Trump το 2020, με την ελπίδα να περιοριστούν τα πλεονεκτήματα του Ρεπουμπλικανού και να ελαφρυνθεί η πίεση στα φιλελεύθερα προπύργια, τα περισσότερα από αυτά σε μεγάλες πόλεις.
Η κομητεία Cambria, στην Πενσυλβάνια, ήταν μεταξύ των στοχευόμενων περιοχών.
Ο Biden τα πήγε ελαφρώς καλύτερα εκεί από την Clinton στο δρόμο του να μετατρέψει το έλλειμμά της 44.000 ψήφων στην πολιτεία σε σχεδόν 82.000 ψήφους σε όλη την πολιτεία το 2020.
Τον περασμένο μήνα, η Harris επέστρεψε στην Cambria, την οποία ο Trump κέρδισε με διψήφια ποσοστά το 2020, για να προσπαθήσει να αποσπάσει ψήφους από τον πρώην πρόεδρο.
«Αυτό που συνέβη είναι ότι είχαμε λίγο εμμονή με τα αναλυτικά στοιχεία και τα δεδομένα και τους πιο αποτελεσματικούς στόχους, και μετά συνεχίζεις να το κάνεις αυτό, συνεχίζεις να το κάνεις αυτό, και συνεχίζεις να το κάνεις αυτό ώστε να κερδίσεις περισσότερο τμήμα του εκλογικού σώματος», δήλωσε στο CNN ο διευθυντής των πολιτειών του πεδίου μάχης της εκστρατείας Harris, Dan Kanninen.

www.bankingnews.gr