• agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • proseyxhtariokatanyktiko-3
    Προσευχητάριον Κατανυκτικόν
    Προσευχητάριον Κατανυκτικόν - Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως   "Βασισμένη στην ψαλμική έκφραση «επτάκις...
Οι εβραίοι κατέστρεψαν αντίγραφο Τζαμί Αλ-Ακσα στον Λίβανο. Δείχνουν τις προθέσεις τους για αυτό που θα ακολουθήσει...

Οι εβραίοι κατέστρεψαν αντίγραφο Τζαμί Αλ-Ακσα στον Λίβανο. Δείχνουν τις προθέσεις τους για αυτό που θα ακολουθήσει…

Οι εβραίοι κατέστρεψαν αντίγραφο Τζαμί Αλ-Ακσα στον Λίβανο. Δείχνουν τις προθέσεις τους για αυτό που θα ακολουθήσει…

Οι εβραίοι κατέστρεψαν αντίγραφο Τζαμί Αλ-Ακσα στον Λίβανο. Δείχνουν τις προθέσεις τους για αυτό που θα ακολουθήσει...

Το IDF ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανέλαβε επιχειρησιακό έλεγχο ενός συγκροτήματος μάχης της Χεζμπολάχ στο Maroun El Ras, στο νότιο Λίβανο, μια τοποθεσία γνωστή για τους «Ιρανικούς Κήπους» που περιέχει ένα αντίγραφο του χρυσού Dome of the Rock. Χρησιμοποιήθηκε ως φυλάκιο της Χεζμπολάχ, το συγκρότημα περιείχε σημαντικές ποσότητες όπλων. Όταν οι IDF προχώρησαν, ο ψευδο-Θόλος του Βράχου, που χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί, δεν στεκόταν πια.
Η τοποθεσία, με θέα στα σύνορα με το Ισραήλ, βρισκόταν 700 μέτρα από τα σύνορα και αποτελούσε άμεση απειλή για τις βόρειες ισραηλινές κοινότητες.

Η τοποθεσία φέρεται να περιλάμβανε ένα κτίριο κατοικιών και έναν ελαιώνα. Στις εγκαταστάσεις ανακαλύφθηκε ένας εκτοξευτής ρουκετών, γεμάτος και στοχευμένος στο Ισραήλ. Οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ είχαν χρησιμοποιήσει την τοποθεσία ως χώρο διαβίωσης.

Μέσα στο κτίριο, οι δυνάμεις του IDF αποκάλυψαν μια περιοχή στάσης και ένα σημαντικό απόθεμα όπλων, συμπεριλαμβανομένων όπλων, αντιαρματικών πυραύλων, δίχτυα παραλλαγής και στρατιωτικά γιλέκα. Πρόσθετοι εκτοξευτές ήταν κρυμμένοι στην κουζίνα.

Πλάνα δείχνουν ισραηλινές δυνάμεις να υψώνουν τη σημαία τους ακριβώς βόρεια των «Ιρανικών Κήπων» στο Μαρούν Ελ Ρας. Το βίντεο φαίνεται να δείχνει τα ερείπια του θόλου στα δέκα δευτερόλεπτα.

Ο κήπος στο σιιτικό προπύργιο εγκαινιάστηκε το 2010 από τον πρώην πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Ο ιστότοπος είναι ένας ιστότοπος έλξης προπαγάνδας Ιράν-Χεζμπολάχ.

Το 961 Lebanese , ένας λιβανέζικος ειδησεογραφικός ιστότοπος, δημοσίευσε μια φωτογραφία που ισχυρίστηκε ότι το τζαμί ήταν ερειπωμένο.

Το 961 δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram που δείχνει μια μπουλντόζα των IDF να προελαύνει στα ερείπια του θόλου.

Άλλα tweets δείχνουν δίπλα-δίπλα φωτογραφίες που δείχνουν το αντίγραφο του Dome of the Rock πριν και μετά την καταστροφή του.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο τρέχων πόλεμος ξεκίνησε με την εισβολή της Παλαιστινιακής Χαμάς στο νότιο Ισραήλ (φυσικά πρόκειται για εβραϊκή προπαγάνδα), την οποία ονόμασαν «Πλημμύρα Al Aqsa». Πολλοί στρατιώτες των IDF ανέφεραν ότι είδαν εικόνες από τον Θόλο του Βράχου να εκτίθενται σε περίοπτη θέση σε πολλά σπίτια στη Γάζα.

Ενώ το Al Aqsa είναι το επίκεντρο της ισλαμιστικής βίας εναντίον του Ισραήλ (εβραϊκή προπαγάνδα), παγκοσμίως το προσδιορίζουν εσφαλμένα ως τον χρυσό θόλο, ο οποίος στα αραβικά αναφέρεται ως Qubbat aṣ-Ṣaḵra. Βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού στην τοποθεσία Ιερά των Αγίων των Εβραίων ναών, δεν είναι τζαμί αλλά ιερό που απαγορεύει ο ισλαμικός νόμος να αντιμετωπίζουμε ενώ προσεύχεσαι. Το Τζαμί Al Aqsa έχει έναν μαύρο τρούλο που βρίσκεται στο νότιο άκρο του Όρους του Ναού.

Το κατεστραμμένο πλέον αντίγραφο στον Λίβανο δεν ήταν το μοναδικό αντίγραφο του Dome of the Rock. Ένα αντίγραφο βρίσκεται κοντά στον πραγματικό Θόλο του Βράχου. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχτισε παράνομα το Τζαμί Al-Rahman με χρυσό τρούλο στη γειτονιά Beit Safafa στη νότια Ιερουσαλήμ. Με δικαστική απόφαση, ο τρούλος αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε με έναν μικρότερο ασημένιο θόλο.

Άλλο ένα αντίγραφο του Dome of the Rock με χρυσό τρούλο κατασκευάστηκε από τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Ένα μέσο ενημέρωσης υπέρ του Ισλαμικού Κράτους , το Ίδρυμα Al-Adiyat , τύπωσε μια αφίσα υποστηρίζοντας ότι ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Moammar Gaddafi είχε προτείνει αρχικά την κατασκευή ενός μοντέλου Dome of the Rock, το οποίο χλεύαζε ευρέως εκείνη την εποχή.

Ακόμα ένα τριώροφο αντίγραφο κατασκευάστηκε ως τουριστικό αξιοθέατο για τους μουσουλμάνους στο Kattankudy, έναν δήμο κοντά στην πόλη Batticaloa στην ανατολική επαρχία της Σρι Λάνκα.

Το τέμενος Bani Hashim στο Άμπου Ντάμπι των ΗΑΕ χτίστηκε για να μοιάζει με τον Θόλο του Βράχου.

Το 2016, η Παλαιστινιακή Αρχή (PA) εγκαινίασε πρεσβεία και διπλωματική αποστολή στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, παρόλο που η Παλαιστινιακή Αρχή δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένη χώρα. Το κτίριο της πρεσβείας είναι οκταγωνικό, αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ο χρυσός θόλος στην οροφή του. Κατά ειρωνικό τρόπο, η κατασκευή του αμφισβητήθηκε ως παραβίαση των οικοδομικών κανονισμών. Μια ανώνυμη στρατιωτική πηγή είπε στο περιοδικό Veja της Βραζιλίας πέρυσι -πριν από τα επίσημα εγκαίνια της παλαιστινιακής πρεσβείας- ότι η τοποθεσία του κτιρίου της πρεσβείας είναι πολύ κοντά σε σημαντικά κυβερνητικά κτίρια της Βραζιλίας, όπως το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο, και ότι οι Παλαιστίνιοι διπλωμάτες και τα οχήματά τους “Δεν μπορεί να ελεγχθεί.”

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν έχτισαν ένα προσωρινό μοντέλο του Θόλου του Βράχου το 2015 στο Κομ στο κεντρικό Ιράν για να χρησιμοποιηθεί σε πολεμικούς αγώνες που προσομοιώνουν την «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ. Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν εσφαλμένα το αντίγραφο ως Αλ Άκσα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η πολύ επαναλαμβανόμενη πεποίθηση ότι το Τζαμί Al Aqsa είναι ιερό για το Ισλάμ είναι αμφίβολη, στην καλύτερη περίπτωση, και το επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των μουσουλμάνων. Ο Δρ Mordechai Kedar, ανώτερος λέκτορας στο Τμήμα Αραβικών στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, αναφέρεται συχνά στον μύθο ότι το τέμενος Άκσα που περιγράφεται στο Κοράνι βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ ως «ψευδείς ειδήσεις» και προσβλητικό για τους μουσουλμάνους της Σαουδικής Αραβίας. υψώστε το τζαμί στο Όρος του Ναού σε ένα επίπεδο σπουδαιότητας που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την κεντρική θέση της Μέκκας στο Ισλάμ .

«Πενήντα χρόνια μετά το θάνατο του Μωάμεθ το 682 Κ.Χ., ο Abd Allah Ibn al-Zubayr, ο οποίος ήταν ο νταής της Μέκκας, εξεγέρθηκε ενάντια στη Δυναστεία των Ομαγιάδων που κυβέρνησε στη Δαμασκό. Έκλεισε τους δρόμους και εμπόδισε τους κατοίκους της Δαμασκού να κάνουν το προσκύνημα Χατζ στη Μέκκα. Μη έχοντας άλλη επιλογή, οι Ομαγιάδες επέλεξαν την Ιερουσαλήμ ως εναλλακτικό προορισμό για το Χατζ, που είναι μία από τις πέντε θεμελιώδεις εντολές του Ισλάμ. Για να εδραιώσουν την επιλογή τους για την Ιερουσαλήμ, επινόησαν την ιστορία ότι το τζαμί Al-Aqsa που αναφέρεται στο Κοράνι δεν ήταν στη Ju’ranah αλλά στην Ιερουσαλήμ. Συνέδεσαν την ιστορία με τον μύθο του Κορανίου σχετικά με τη νυχτερινή πτήση του Μωάμεθ στο τζαμί Αλ Άκσα, εφευρίσκοντας μια σειρά από χαντίθ που στην ουσία έχουν ξαναγραφτεί στην ιστορία».

israel365news.com

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com