Η συναρπαστική πλωτή πολιτεία της Ταϊλάνδης

Η συναρπαστική πλωτή πολιτεία της Ταϊλάνδης

Η συναρπαστική πλωτή πολιτεία της Ταϊλάνδης

Η συναρπαστική πλωτή πολιτεία της Ταϊλάνδης

Το Koh Panyi είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και ιδιαίτερα μέρη της Ταϊλάνδης. Πρόκειται για ένα ψαροχώρι χτισμένο κυριολεκτικά πάνω στο νερό, στον κόλπο Phang Nga, βόρεια του Πουκέτ. Το χωριό ιδρύθηκε πριν από περίπου 200 χρόνια από Μουσουλμάνους μετανάστες από την Ινδονησία, οι οποίοι αναζητούσαν ένα νέο τόπο για να ζήσουν και να ψαρέψουν. Επειδή δεν επιτρεπόταν σε ξένους να κατέχουν γη στη χώρα εκείνη την εποχή, οι κάτοικοι έχτισαν τα σπίτια τους πάνω σε πασσάλους μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας έτσι το εκπληκτικό αυτό πλωτό χωριό.

Aerial view of Panyee island in Phang Nga, Thailand.

Η ιστορία του Koh Panyi είναι μια ιστορία επιβίωσης και προσαρμογής, καθώς οι κάτοικοι του χωριού έπρεπε να βρουν τρόπους να ζουν πάνω στο νερό και να δημιουργήσουν τις υποδομές που χρειαζόταν η κοινότητά τους. Σήμερα, το Koh Panyi αποτελεί έναν προορισμό που συναρπάζει τους επισκέπτες με την μοναδικότητά του και τη ζεστασιά των κατοίκων του.

Το πιο συναρπαστικό κομμάτι της εμπειρίας στο Koh Panyi είναι η αίσθηση του ότι βρίσκεσαι σε ένα μέρος όπου η θάλασσα και η ζωή των ανθρώπων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Μπορείς να δεις τα πολύχρωμα σπίτια να στέκονται πάνω σε ξύλινους πασσάλους, τις ψαρόβαρκες να πηγαινοέρχονται, και να περιηγηθείς σε στενά δρομάκια φτιαγμένα από ξύλινες πλατφόρμες.

Αξιοσημείωτο είναι και το πλωτό γήπεδο ποδοσφαίρου, μια απίστευτη κατασκευή που φτιάχτηκε από τα ίδια τα παιδιά του χωριού, τα οποία ήθελαν να παίζουν ποδόσφαιρο, παρά τους περιορισμούς του χώρου.

Το Koh Panyi είναι επίσης διάσημο για τη φρέσκια θαλασσινή κουζίνα του. Στα τοπικά εστιατόρια που βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στο νερό, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν εκλεκτά πιάτα από φρέσκα θαλασσινά, τα οποία οι ντόπιοι ψαρεύουν καθημερινά.

Μια επίσκεψη στο Koh Panyi αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δεις έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, να γνωρίσεις μια ιδιαίτερη κουλτούρα και να απολαύσεις τη φυσική ομορφιά του κόλπου Phang Nga.

Επιμέλεια Ρωμιοί της Πόλης