Αποκάλυψη βόμβα - Η Ρωσία δεν στέλνει τους 12.000 στρατιώτες από τη Β. Κορέα στην Ουκρανία – Τους θέλει ασπίδα για το ΝΑΤΟ

Αποκάλυψη βόμβα – Η Ρωσία δεν στέλνει τους 12.000 στρατιώτες από τη Β. Κορέα στην Ουκρανία – Τους θέλει ασπίδα για το ΝΑΤΟ

Αποκάλυψη βόμβα – Η Ρωσία δεν στέλνει τους 12.000 στρατιώτες από τη Β. Κορέα στην Ουκρανία – Τους θέλει ασπίδα για το ΝΑΤΟ

Αποκάλυψη βόμβα - Η Ρωσία δεν στέλνει τους 12.000 στρατιώτες από τη Β. Κορέα στην Ουκρανία – Τους θέλει ασπίδα για το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες για φύλαξη σημαντικών στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων, προκειμένου να απελευθερώσει δικές της δυνάμεις για μία πιθανή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ
Τι πραγματικά συμβαίνει σχετικά με την αποστολή στρατιωτών από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία;
Είναι πραγματικές οι πληροφορίες ή πρόκειται για παραπλανητικό ισχυρισμό που διακινείται από τη Δύση;
Όλα δείχνουν ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας Μόσχας – Πιονγκγιάνγκ, πράγματι θα αναπτυχθούν Βορειοκορεάτες στρατιώτες στη Ρωσία αλλά όχι για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Στη Ρωσία για εκπαίδευση 12.000 στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες που υποτίθεται ότι δείχνουν βορειοκορεατικά στρατεύματα στο πεδίο εκπαίδευσης Sergeevka στο Primorsky Krai, κοντά στο Vladivostok και σε μια στρατιωτική εγκατάσταση στο Khabarovsk της Ρωσίας.
Υποστηρίζεται ότι επιπλέον στρατεύματα της Βόρειας Κορέας σταθμεύουν στο Blagoveshchensk.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν αναπτυχθούν στη Ρωσία, τα στρατεύματα αυτά εκπαιδεύτηκαν στη Βόρεια Κορέα υπό την προσωπική επίβλεψη του Kim Jong Un.
Η φωτογραφία της στρατιωτικής εγκατάστασης στο Ussuriysk φέρεται να δείχνει περίπου 400 Βορειοκορεάτες στρατιώτες στο έδαφος ενώ η φωτογραφία της βάσης στο Khabarovsk δείχνει περίπου 240 άνδρες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.
Και οι δύο φωτογραφίες, καμία από τις οποίες δεν περιέχει στοιχεία για την παρουσία στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας, υποστηρίζεται ότι ελήφθησαν στις 16 Οκτωβρίου.
Περίπου 1.500 βορειοκορεατικές ειδικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν αρχικά στη Ρωσία, με περισσότερες αναμένονται το επόμενο διάστημα.
Ο συνολικός αριθμός που περικλείεται σε διάφορες αναφορές παραπέμπει σε 12.000 στρατιώτες που προετοιμάζονται για ανάπτυξη στο ουκρανικό έδαφος.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η στρατηγική εταιρική σχέση της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα έχει αποκτήσει σοβαρές διαστάσεις.
Υποστηρίζεται, για άλλη μια φορά, χωρίς κανένα επιβεβαιωτικό στοιχείο, ότι τα στρατεύματα εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται με ρωσικά όπλα, στολές και πιθανώς πλαστά στοιχεία ταυτότητας, για να ενωθούν με τις ρωσικές δυνάμεις.

Πιθανή επίδραση

Εάν όντως αποσπάσματα στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας αναπτύσσονται σε βάσεις στη Ρωσία για εκπαίδευση και ενδεχόμενη ενσωμάτωση με τις ρωσικές δυνάμεις, ο αντίκτυπος στον πόλεμο με την Ουκρανία μπορεί να είναι σημαντικός.
Ενδιαφέρον, όμως παρουσιάζει η εκτίμηση η Ρωσία να μη χρησιμοποιήσει τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες ως εφεδρεία και όχι να τους αναπτύξει στο ουκρανικό μέτωπο.
puitn_kim.JPG

Η Ρωσία δεν έχει ρίξει όλες της τις δυνάμεις στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρησή της στην Ουκρανία χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει όλα τα βέλη που έχει στη φαρέτρα της.
Παρά τη ρητορική της Δύσης περί «ολοκληρωτικού πόλεμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει όλη τη δύναμή της από την έναρξη της επιχείρησης στις 24/2/2022.
Και το κάνει αυτό όχι γιατί τηρεί ήπια στάση απέναντι στο καθεστώς Zelensky αλλά επειδή κρατά τις κύριες δυνάμεις της ως αποτροπή απέναντι σε μία τυχόν στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί τον συνδυασμό χρόνου και αποτροπής για να επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους.
Χρησιμοποιεί ελάχιστες δυνάμεις στην Ουκρανία, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ ανά πάσα στιγμή.
Βασίζεται στον πλούτο των φυσικών της πόρων, τις εξαιρετικές κατασκευαστικές της ικανότητες, τις μηχανολογικές δεξιότητες παγκόσμιας κλάσης και την ανθεκτικότητα των ανθρώπων της να συντρίβει αργά αλλά αναπόφευκτα τον αντίπαλό της, αποτρέποντας έτσι την επέμβαση του ΝΑΤΟ με την εφεδρική συμβατική στρατιωτική της ισχύ.
25日、平壌の金日成広場で行われた朝鮮人民革命軍創建90周年祝賀軍事パレード(朝鮮中央通信=朝鮮通信)

korea_3.JPG
Οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες ασπίδα και εφεδρεία απέναντι στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ

Τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας, που υπάγονται στον ρωσικό στρατό, θα επιτρέψουν στη Μόσχα να αναπτύξει περισσότερα ρωσικά στρατεύματα στο μέτωπο της μάχης χωρίς να μειώσει τη δύναμή της.
Επιπλέον, η Ρωσία μπορεί να είναι σε θέση να αποφύγει πρόσθετη επιστράτευση, η οποία θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγική της ικανότητα –πολιτική και στρατιωτική– και θα έβλαπτε την οικονομία της με τρόπο που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά.
Η Ρωσία είναι ένα διηπειρωτικό κράτος που εκτείνεται σε Ευρώπη και Ασία με έκταση μεγαλύτερη των 17.000.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Για να διασφαλίσει τα σύνορά της, η Ρωσία χρειάζεται να αναπτύξει στρατεύματα σε εγκαταστάσεις σε όλο το μήκος και το πλάτος της.
Η Ρωσία αντιμετωπίζει αντιπάλους σε σημαντικά τμήματα των συνόρων της.
Εκτός από την Ουκρανία (1.576 χλμ.), πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τη Φινλανδία (1.309 χλμ.), τη Νορβηγία (196 χλμ.), την Εσθονία (324 χλμ.), τη Λετονία (332 χλμ.), τη Λιθουανία (280 χλμ.) και την Πολωνία (232 χλμ. χλμ).
Και δεν πρέπει να παραβλέπεται η Αλάσκα ένα τεράστιο τμήμα εδάφους των ΗΠΑ ακριβώς απέναντι από τη Ρωσία.
Η Μόσχα θα μπορούσε να αναπτύξει στρατεύματα της Βόρειας Κορέας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα προκειμένου να απελευθερώσει τα ρωσικά στρατεύματα για επιχειρησιακούς σκοπούς.

n_korea_1.jpg

Μεγάλη περίοδος εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση μάχης θα είναι μακρά και επίπονη.
Είναι απίθανο το απαιτούμενο χρονικό πλαίσιο να είναι μικρότερο από ένα έτος.
Εκτός από τη χρήση ρωσικών πυροβόλων όπλων, τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να εκπαιδευθούν στο σύστημα επικοινωνίας πεδίου μάχης που χρησιμοποιείται, στα drones, τα πυρά πυροβολικού και την αεροπορική υποστήριξη.
Θα πρέπει να προσαρμοστούν στο έδαφος (λασπώδεις συνθήκες), τις καιρικές συνθήκες  και τις επιχειρησιακές τακτικές.
Επίσης είναι απαραίτητο, να αποκτήσουν επαρκή κατανόηση της ρωσικής γλώσσας.
Ο τρόπος με τον οποίο η Ρωσία αναπτύσσει στρατεύματα της Βόρειας Κορέας μοιάζει να είναι κλιμακωτός.
Εξάλλου η Μόσχα δεν έχει κανένα λόγο για μία τέτοια βιαστική ανάπτυξη στο ουκρανικό μέτωπο, όπου βρίσκεται πολύ κοντά στην ολική νίκη και το Κίεβο μία ανάσα από την κατάρρευση.
Τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία διαδραματίζουν έναν ρόλο που είναι λιγότερο προκλητικός από εκείνον που έχουν αναλάβει εκατοντάδες στρατιωτικοί από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που βοηθούν την Ουκρανία να εκτοξεύσει πυραύλους και drones για να σκοτώσουν Ρώσους στρατιώτες.
Γάλλοι αξιωματούχοι υπαινίσσονται την πρόθεση να αναπτυχθούν γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία χωρίς να διευκρινίσουν τον συγκεκριμένο ρόλο που θα τους ανατεθεί.
Η απάντηση της Ρωσίας φαίνεται συμμετρική.

Τελικό συμπέρασμα: Με ασπίδα από τη Βόρεια Κορέα η Ρωσία θα αναμετρηθεί με το ΝΑΤΟ

Η συνθήκη στρατηγικής εταιρικής σχέσης της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα είναι κατά κάποιο τρόπο παρόμοια με τη συνθήκη φιλίας που υπέγραψαν η Ινδία και η Σοβιετική Ένωση πριν από τον απελευθερωτικό πόλεμο του Μπαγκλαντές τον Δεκέμβριο του 1971.
Η συνθήκη φιλίας είχε σκοπό να αποτρέψει την επέμβαση της Κίνας ή των ΗΠΑ.
Ομοίως, η συνθήκη στρατηγικής εταιρικής σχέσης στοχεύει πιθανότατα στην αποτροπή της επέμβασης του ΝΑΤΟ.
Είναι απίθανο η Βόρεια Κορέα να υπέγραψε τη συνθήκη ως απάντηση σε αυτό που έχει ήδη συμβεί.
Καμία χώρα δεν δεσμεύει τα στρατεύματά της στον πόλεμο άλλου κράτους μόνο και μόνο για πολεμική εμπειρία.
Υπάρχει πάντα μία σοβαρή δικλείδα ασφαλείας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν. Τα δυτικά όπλα δεν μπορούν να αντισταθμίσουν το δημογραφικό έλλειμμα που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις.
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι το να επιτραπεί στην Ουκρανία να χάσει δεν αποτελεί επιλογή.
Εάν αυτό είναι αλήθεια, η μόνη επιλογή είναι να κλιμακωθεί η σύγκρουση.
Η εκπαίδευση των στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας για μάχη είναι πιθανότατα ο τρόπος της Ρωσίας να αποτρέψει μια τέτοια κλιμάκωση.

www.bankingnews.gr