• FACEBOOK-TEST16
    Ορθόδοξη Βιβλιοθήκη
    Στο eikonia.gr θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε Ψυχωφελή και Πνευματικά βιβλία καθώς και βίους Αγίων...
  • arxaggelos-mixahl
    Αρχάγγελος Μιχαήλ Μενταγιόν
    Ασημένιο μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την...
Πληροφορίες Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Πληροφορίες Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Πληροφορίες Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Περισσότερες πληροφορίες για τον ρωσικό πύραυλο.
 
“”Η Ρωσία προφανώς εκτόξευσε έναν μόνο  κινητό πύραυλο RS-26 Rubezh εναντίον στόχου στο Dnipro της Ουκρανίας (Dnipropetrovsk).
 
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο πύραυλος έπληξε μια βιομηχανική επιχείρηση που δεν κατονομάζεται.
 
Η Ντνίπρο φιλοξενεί την εγκατάσταση παραγωγής πυραύλων Pivdenmash (πρώην Yuzhmash).
 
Η ανάλυση των εικόνων της επίθεσης δείχνει ότι το RS-26 έφερε έξι ανεξάρτητες κεφαλές, η καθεμία με τη σειρά της αναπτύσσοντας πολλά υποπυρομαχικά.
Αυτό το πακέτο κεφαλής προορίζεται αποκλειστικά για συμβατική επίθεση.
 
Η Ρωσία δεν είχε προηγουμένως σχέδια για να εξοπλίσει το RS-26 με κεφαλή αυτού του τύπου.
 
Με την αποκάλυψη του συμβατικά οπλισμένου RS-26, η Ρωσία αλλάζει την ποιοτική φύση της σύγκρουσης, κάτι που υποσχέθηκε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της πρέπει τώρα να αξιολογήσουν το καταστροφικό δυναμικό αυτού του όπλου και να κατανοήσουν ότι η Ρωσία μπορεί να παραδώσει αυτήν την κεφαλή σε οποιονδήποτε στόχο στην Ουκρανία ή την Ευρώπη γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άμυνα εναντίον του.
 
 Το RS-26 παράγεται στο Votkinsk. Εκτιμάται ότι η παραγωγή του RS-26, το οποίο σταμάτησε το 2017, επαναλήφθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Με τα ποσοστά παραγωγής να υπολογίζονται σε 6-8 πυραύλους το μήνα, η Ρωσία θα μπορούσε να έχει συσσωρεύσει ένα οπλοστάσιο μεταξύ 30-40 πυραύλων RS-26. Αν και περιγράφεται ως διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, η εμβέλεια του RS-26 εξαρτάται στην πραγματικότητα από το πακέτο κεφαλής. Εάν είναι οπλισμένος με μία κεφαλή, μπορεί να υπερβεί το όριο των 5.000 χιλιομέτρων που χρησιμοποιείται για τη διαφοροποίηση μεταξύ πυραύλων μεσαίου και διηπειρωτικού βεληνεκούς. Το RS-26 δεν μπήκε σε σειριακή παραγωγή λόγω αυτής της ασάφειας. εκείνη την εποχή, η Ρωσία είχε υπογράψει τη συνθήκη INF, η οποία απαγόρευε τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς.
 
Εκτιμάται ότι το πακέτο έξι συμβατικών κεφαλών κεφαλών που χρησιμοποιήθηκε κατά του Dnipro θα έκανε το RS-26 που χρησιμοποιήθηκε να εμπίπτει στην ενδιάμεση σειρά για ταξινόμηση.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη συνθήκη INF το 2019.
 
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν παραμείνει στη συνθήκη, αυτή η έκδοση του RS-26 δεν θα ήταν διαθέσιμη για χρήση από τη Ρωσία.”

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.Γ.Π.Π.

Καθόλου τυχαίο το ρωσικό χτύπημα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.
Καταστράφηκαν εξαρτήματα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων εμβέλειας έως 1500χλμ τα οποία παραδόθηκαν στους Ουκρανούς από τις ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
“Το “Oreshnik” χτύπησε τα εργαστήρια Yuzhmash, όπου κατασκευάζονται τα Grom-2 OTRK και τα UAV μεγάλης εμβέλειας
Επιπλέον, υπέστησαν ζημιές τα μυστικά υπόγεια εργαστήρια του εργοστασίου κάτω από τα επίγεια κτίρια. Εξοπλισμός και εξαρτήματα για βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (από 500 έως 1500 km) μεταφέρθηκαν εκεί από τις χώρες του ΝΑΤΟ, τα οποία τα βάφτισαν ως Ουκρανικά.
Η περιοχή του εργοστασίου στο Dnepropetrovsk εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη. Η SBU παρακολουθεί για να διασφαλίσει ότι η πόλη δεν θα διαρρεύσουν πληροφορίες για τη ζημιά.””
Η Margarita Simonyan, η αρχισυντάκτρια του Russia Today δήλωσε στο κανάλι της Tέλεγκραμ: «Εδώ και δύο χρόνια με ρωτούσαν πότε και πώς θα τελειώσει αυτό. Για δύο χρόνια απαντούσα: Δεν ξέρω πότε, αλλά θα τελειώσει με τελεσίγραφο πυραύλων».
 
Οι Ρώσοι στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου παρουσίασαν τις πρώτες υποψήφιες χώρες προς ισοπέδωση,με την Αγγλία κ την Πολωνία να είναι οι πρώτες που θα δεχθούν ρωσικά αντίποινα.
 
Όλες οι χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης, από την Πολωνία και τη Βαλτική μέχρι την Πορτογαλία, καθώς και η Μεγάλη Βρετανία, βρίσκονται στη ζώνη-στόχο.
 
Επιπλέον, τα νέα μέλη του ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία βρίσκονται στη ζώνη στόχο.
 
Χρόνος πτήσης “Oreshnik”:
 
■ Μεγάλη Βρετανία – 19 λεπτά.
■ Πολωνία – 8 λεπτά.
■ Βέλγιο – 14 λεπτά.
■ Γερμανία – 11 λεπτά.