Ανθρώπινοι «ΚΛΩΝΟΙ»! Δεν είναι πια ταινία, ΕΤΟΙΜΟΙ να ζωντανέψουν τον «ΕΦΙΑΛΤΗ»

Ανθρώπινοι «ΚΛΩΝΟΙ»! Δεν είναι πια ταινία, ΕΤΟΙΜΟΙ να ζωντανέψουν τον «ΕΦΙΑΛΤΗ»

Ανθρώπινοι «ΚΛΩΝΟΙ»! Δεν είναι πια ταινία, ΕΤΟΙΜΟΙ να ζωντανέψουν τον «ΕΦΙΑΛΤΗ»

Θα βάζουν μέσα και DNA ζώων; Τι ισχυρίστηκε επιστήμονας στην Daily Mail…!

«Ανθρώπινοι ΚΛΩΝΟΙ που αναπτύσσονται σκόπιμα για να δίνουν στους ανθρώπους «ανταλλακτικά» όπως καρδιές, πνεύμονες και συκώτια θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για να ζήσουν για πάντα»!

Αυτό ισχυρίζεται, ένας ερευνητής στον τομέα της αντιγήρανσης!

Και γιατί όχι να συνδυάζεται το DNA τους με DNA ζώων για ακόμα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και δυνατότητες, όπως πέρασαν στο υποσυνείδητο του κοινού με τις ταινίες των υπερηρώων που το DNA τους δέχθηκε ανάμειξη με εκείνο ζώων ή εντόμων!

Ο Δρ Alex Zhavoronkov, επικεφαλής της εταιρείας βιοτεχνολογίας Insilico Medicine, λέει ότι οι ανθρώπινοι κλώνοι θα μπορούσαν να προσφέρουν στην απάντηση για… αιώνια ζωή. Πού αιώνια ζωή;;; Σε αυτόν εδώ τον κόσμο που έχει ημερομηνία λήξης;

Γράφει η Daily Mail:

Θεωρητικά, η ιδέα της επιστημονικής φαντασίας της ανάπτυξης σωμάτων σε εργαστήρια θα παρείχε στους ανθρώπους «εφεδρικά» ζωτικά όργανα όταν τα δικά τους αρχίσουν να αποτυγχάνουν προκειμένου να παρατείνουν την ζωή τους.

Ζώα – κυρίως η Ντόλι το πρόβατο το 1996 – έχουν ήδη κλωνοποιηθεί ως μέρος επιστημονικών πειραμάτων για την ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων ζώων.

Οι ακαδημαϊκοί που κυνηγούν την… αθανασία πιστεύουν ότι το ίδιο κατόρθωμα είναι δυνατό και στους ανθρώπους.

Ο Δρ Zhavoronkov, του οποίου η εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ αναπτύσσει φάρμακα για τη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, πιστεύει ότι η τεχνική θα γίνει διαθέσιμη στους ανθρώπους κατά την διάρκεια της ζωής των σημερινών παιδιών.

Θα παρέχει «εφεδρικά» ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, το συκώτι ή οι πνεύμονες, για τους ανθρώπους όταν αναπόφευκτα αδιαθετούν.

Τέτοια μέρη του σώματος θα συλλέγονταν από τον κλώνο τους και θα μεταμοσχεύονταν.

Ο Δρ Χάρολντ Κάτσερ, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος στο Yuvan Research, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, είπε στον Guardian : «Το πραγματικό νόημα των πειραμάτων μας δεν είναι τόσο να παρατείνουμε τηn διάρκεια ζωής, αλλά να επεκτείνουμε τη διάρκεια της νεότητας, να αναζωογονούμε τους ανθρώπους, να κάνουμε πραγματικά τα χρυσά τους χρόνια, δυνητικά χρυσά χρόνια, αντί για χρόνια πόνου και εξαθλίωσης (σ.σ. ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ).

Ωστόσο, η ιδέα των ανθρώπινων κλώνων – στους οποίους ο Δρ Zhavoronkov πιστεύει ότι θα γίνουν τελικά τόσο προσβάσιμοι όσο ένα αυτοκίνητο ή ένα iPhone – είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη.

Αυτό οφείλεται στις επιστημονικές δυσκολίες, όπως το υψηλό ποσοστό θανάτου και σωματικές παραμορφώσεις μεταξύ των κλωνοποιημένων ζώων.

Υπάρχουν επίσης ηθικές ανησυχίες σχετικά με τη δημιουργία ενός ανθρώπου γενετικά πανομοιότυπου με ένα άλλο άτομο που υπάρχει αυτή την στιγμή ή έχει υπάρξει προηγουμένως.

Αυτό θα μπορούσε να έρχεται σε σύγκρουση με μακροχρόνιες θρησκευτικές και κοινωνικές αξίες για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να παραβιάσει τις αρχές της ατομικής ελευθερίας, ταυτότητας και αυτονομίας, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για το Ανθρώπινο Γονιδίωμα των ΗΠΑ.

Άλλοι φοβούνται ότι στο σύστημα θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση από τους υποστηρικτές της ευγονικής.

Αλλά ο Δρ Zhavoronkov, ο οποίος γεννήθηκε στην Λετονία αλλά τώρα εργάζεται στο Χονγκ Κονγκ, πιστεύει ότι η δημιουργία «πολλών» κλώνων ανθρώπων είναι η πιο πιθανή μέθοδος για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής μεταξύ των ανθρώπων.

Είπε στη MailOnline: «Η κλωνοποίηση, κατά τη γνώμη μου, είναι ο μόνος τρόπος για να κάνετε ένα δραματικό άλμα στην παράταση της ζωής και να μετατρέψετε την μακροζωία σε πρόβλημα μηχανικής».

Οι επιστήμονες θα πρέπει να αναπτύξουν έναν τρόπο επιτυχούς κλωνοποίησης ανθρώπων και απενεργοποίησης των γνωστικών λειτουργιών τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για όργανα, σημείωσε.

Έλα όμως που τα σώματα είτε δημιουργούνται σε εργαστήριο είτε από μάνες είτε με οποιονδήποτε τρόπο, αποκτούν προσωπικότητα και πνεύμα…

Έχει βγει και ταινία, για να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη…

πηγή