Επίκαιρα

A.Ντούγκιν: «Αν μας επιτεθεί το ΝΑΤΟ τότε θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά»

«Ο Β.Πούτιν σπάει την Δυτική μεταμοντέρνα εποχή και την παγκοσμιοποίηση» λέει ο Α.Ντούγκιν

Ο φιλόσοφος Αλεξάντρ Ντούγκιν, Καθηγητής Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, σε συνέντευξη που παρέθεσε στην εφημερίδα Il Giornale προειδοποίησε τις ΗΠΑ και τη Δύση, ότι εάν επιτεθούν στη Ρωσία, τότε η χρήση πυρηνικών δεν είναι απίθανη. 

Ο Ντούγκιν σε επισήμανση του δημοσιογράφου Λουίτζι Μασκερόνι ότι «όλοι φοβόμαστε την χρήση ατομικής βόμβας» είπε ότι «όλα εξαρτώνται από τις ΗΠΑ».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αν η Ουάσινγκτον περιοριστεί σε κυρώσεις» και έμμεση βοήθεια στο Κίεβο, «τίποτα δε θα συμβεί». Κατέληξε όμως ότι «αν υπάρξει ευθεία επίθεση από το ΝΑΤΟ, τότε η Ρωσία θα απαντήσει με συμμετρικά μέσα. Αν νιώσουμε απειλή στο έδαφός μας, θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα».

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ιδιοκτησίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ντούγκιν ερωτάται γιατί χωρίζει στα βιβλία του τον Πούτιν σε «ηλιακό» και «σεληνιακό».

Ο Ντούγκιν εξηγεί ότι ο «ηλιακός Πούτιν είναι “ο Πούτιν της Μεγάλης Ευρασίας, ο πατριώτης και κυρίαρχος, εκείνος που σπάει την Δυτική μεταμοντέρνα εποχή και την παγκοσμιοποίηση”». Από την άλλη, ο «σεληνιακός» Πούτιν είναι εκείνος «που συμβιβάζεται με τη Δύση, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, το Νταβός και την Ατλαντιστική φιλελεύθερη ελίτ».

Στην επόμενη ερώτηση για το τι είναι ο Πούτιν σήμερα, ο Ντούγκιν απαντά: «Υπερ-ηλιακός»…

Ο Ντούγκιν προσπαθώντας να εξηγήσει πώς βιώνει η Ρωσία τον πόλεμο με την Ουκρανία λέει ότι «ο πληθυσμός υποστηρίζει πλήρως τον Πούτιν. Δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση».

Τονίζει ότι «ο ρωσικός λαός είναι πραγματικά αλληλέγγυος με τον Πρόεδρο. Η κοινή γνώμη εδώ έχει πολύ ξεκάθαρους στόχους του Πούτιν και είναι προετοιμασμένη γιατί κατανοεί ότι η πίεση του ΝΑΤΟ εναντίον των συνόρων μας είναι απαράδεκτη».

«Μένω στο κέντρο της Μόσχας. Δεν υπάρχει κανένας που να διαμαρτύρεται, εκτός από πολύ μικρές ομάδες, ή μεμονωμένα άτομα, και δεν συνδέονται καν μεταξύ τους. Η αντίληψη μιας εσωτερικής διαμαρτυρίας είναι αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης των δυτικών ΜΜΕ», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος φιλόσοφος τόνισε ότι αυτό που γίνεται στην Ουκρανία δεν είναι εισβολή: «Είναι μια στρατιωτική επιχείρηση». Στηρίζει απόλυτα τον Πούτιν και τους σκοπούς που επικαλείται για την επιχείρηση, την αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας, που έχει μια «κυβέρνηση [που] όχι μόνο ανέχτηκε αλλά υποστήριξε νεοναζιστικές ομάδες να δώσουν δύναμη σε μια ουκρανική εθνικιστική ταυτότητα που βασίζεται στο μίσος κατά των Ρώσων». 

Ο Ντούγκιν τόνισε η ουκρανική ταυτότητα είναι «τεχνητή», και «δημιουργήθηκε μέσω μιας ιδεολογίας που η Δύση προσποιήθηκε ότι δεν βλέπει επειδή το να μισείς τους Ρώσους είναι πιο σημαντικό από το να μισείς τους Ναζί».

Επιπλέον, ο Ντούγκιν  λέει ότι ένας από τους σκοπούς της εισβολής ήταν η «αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος στο Κίεβο για να επαναφέρει την Ουκρανία στη ρωσική πολιτική, στρατιωτική και στρατηγική σφαίρα». Τέλος, ο Ντούγκιν λέει ότι «η τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση δεν είναι πόλεμος ενάντια στο ΝΑΤΟ. Αλλά μια επιχείρηση για την υπεράσπιση μιας ζωτικής σημασίας περιοχής ενδιαφέροντος για τη Ρωσία».

πηγή

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Ασημένιος σταυρός B4-X

92,00 

Ασημένιος κουφωτός σταυρός 925° επιχρυσωμένος, με τον Εσταυρωμένο Διαστάσεις σταυρού: 3,3×4,5 εκ.

Η Σύναξη των Ασωμάτων

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Σύναξη των Ασωμάτων.
Διαστάσεις 18×24

Αγία Αικατερίνα

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Αικατερίνη.
Διαστάσεις 18×24

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΑΚΡΥ ΚΟΛΙΕ ΣΕ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΦΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΠΕΤΡΑ

90,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΣΗΜΙ 925 Κ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΜΕ ΖΙΡΚΟΝ ΠΕΤΡΑ

65,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Όσιος Δαυίδ

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Όσιο Δαυίδ.
Διαστάσεις 18×24

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΑΝΤΙΚΕ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΓΡΑΝΑΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ

165,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Ασημένιος σταυρός 9103-Χ

28,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, επιχρυσωμένος περιμετρικά με τον Εσταυρωμένο. Διαστάσεις σταυρού: 2×2,8 εκ.

Πίσω στη λίστα