• Επειδή-αγαπώ
    Επειδή αγαπώ
    Συγγραφέας: Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware Εισαγωγή: π. Αλέξανδρος Καριώτογλου Μετάφραση: Κώστας...
  • 0950171-2
    Κρεμαστράκια τριγωνικά 9x22mm - 10τεμ
    Μεταλλικά κρεμαστράκια τριγωνικά για εικόνες και κάδρα. Ιδανικά για ξύλα αγιογραφίας. Περιλαμβάνονται...
  • PD.978-618-85042-33
    Χριστούγεννα
    Συλλογικός τόμος Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κυριακίδης Αριθμός σελίδων 240 Διαστάσεις 21x14 Ένα βιβλίο-μαρτυρία...
  • Χαρμολύπη
    Χαρμολύπη
    Συλλογικό έργο - Κλασσικά διηγήματα μεγάλων συγγραφέων 9 σημαντικοί συγγραφείς μοιράζονται τη δική τους...
  • ΣΗΜΑΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ
    Σημαία Βυζαντινή
    Βυζαντινή σημαία από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές.
  • PD.978-618-5573-07-2
    Ευλογημένο καταφύγιο
    Συγγραφέας: Φώτης Κόντογλου Αριθμός σελίδων 376 Διαστάσεις 21x14 "Οι άνθρωποι βρίσκονται σε ακατάπαυστη...
  • Ασάλευτο-θεμέλιο
    Ασάλευτο θεμέλιο
    Συγγραφέας: Φώτης Κόντογλου Πρόλογος και επιμέλεια: Κώστας Σαρδελής Αριθμός σελίδων 152 Διαστάσεις 21x14...

Αγιορείτικη συνταγή για νηστίσιμο κέικ με γεύση μελομακάρονο!

Αυτή η συνταγή συνδυάζει δύο ιδιαίτερα αγαπημένες γεύσεις, μελομακάρονο και κέικ, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που …τερματίζει την απόλαυση!
Είναι το πιο πρωτότυπο και γιορτινό κέικ που μπορείτε να χαρίσετε αυτές τις ημέρες σε μικρούς και μεγάλους. Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή ακόμα και ως ένα μικρό γλύκισμα για τα παιδιά. Μπορείτε ακόμα και να την κάνετε σε στρόγγυλη φόρμα και να γίνει η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ μελομακάρονο είναι:

120 γρ. ελαιόλαδο
14 γρ. κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϊλάνης)
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
220 γρ. καρύδια καλής ποιότητας (αλεσμένα σε σκόνη και κάποια χονδροσπασμένα)
400 γρ. αλεύρι (χρησιμοποίησα ζέας)
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. αλάτι
Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα), μόνο το πορτοκαλί μέρος
200 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
170 γρ. χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού
Granola

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC σε αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε όλα τα υλικά και ανακάτεψε με πιρούνι. Θα είναι αρκετά σφιχτή η ζύμη, έτσι τη θέλεις. Βάλε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις. Εγώ επέλεξα χάρτινο ταψί μιας χρήσης ώστε να μπορέσω να τη μεταφέρω εύκολα.
Ψήσε για 35 – 40 λεπτά.
Τρύπησε το κέντρο με ένα μαχαίρι – αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο.
Διακόσμησε με μέλι (όσο περισσότερο τόσο πιο πολύ θα μοιάζει με μελομακάρονο, χονδροσπασμένα καρύδια και κανέλα).

πηγή