Άγρια επίθεση και ξυλοδαρμός του Επισκόπου Νικήτα της Ivano-Frankivsk της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τραμπούκους του καθεστώτος στην Ουκρανία!

Μεγάλη Εβδομάδα δέχθηκε τα ραπίσματα του Χριστού ο άξιος Επίσκοπος!

σχόλιο Γ.Θ : Υπάρχει και Θεός αδέρφια.
Αργεί αλλά δεν λησμονεί…

Επίθεση κατά της ζωής του δέχθηκε επίσκοπος της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τραμπούκους του καθεστώτος! Στον επίσκοπο Πάβελ ηγούμενο της Λαύρας φόρεσε ηλεκτρονικό βραχιόλι ψηφιακής επιτήρησης ο Αντίχριστος και στον επίσκοπο Νικήτα τα τσιράκια του επιτέθηκαν για να τον σκοτώσουν γιατί όταν χτυπάς τόσο άγρια έναν ηλικιωμένο μπορείς και να τον δολοφονήσεις. Είναι απόπειρα δολοφονίας.

Ο επίσκοπος Νικήτας/Nikita της Ivano-Frankivsk/Ιβάνο-Φρανκίβσκτης και Κολομίας της Κανονικής όσο και Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας/UOC Nikita ξυλοκοπήθηκε άγρια στο Chernivtsi χθες τη νύχτα στις 22:00 μμ ακριβώς δίπλα στην επισκοπική διοίκηση του Τσερνίβτσι/Chernivtsi της UOC στην Ουκρανία. Η αστυνομία, που κλήθηκε στο σημείο, δεν συνέλαβε τον δράστη και δεν του έκανε τεστ αλκοόλ ή ναρκωτικών. Στις 10 Απριλίου 2023, στο Chernivtsi, ένας άγνωστος επιτιθέμενος ξυλοκόπησε άγρια τον Επίσκοπο Nikita των Ivano-Frankivsk και Kolomyia ενώ ένας ανήλικος βρισκόταν εκεί κοντά, του οποίου ο πατέρας και ο αδελφός του πολεμούν στην πρώτη γραμμή στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της επισκοπής Chernivtsi-Bukovina του UOC. Η πόλη διευθύνεται από το κόμμα των ukronazi το Svoboda.

Ο επίσκοπος δέχεται ισχυρά ραπίσματα στο πρόσωπο. Αξιώθηκε ραπίσματα την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών. Στη συνέχεια ο επιτιθέμενος τον χτυπάει με γροθιές σε όλο το σώμα και τον ρίχνει στο έδαφος παρουσία συνεργών του που έχουν περικυκλώσει τον δεσπότη.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου, υπάρχουν γεγονότα που δίνουν λόγους να πιστεύεται ότι η επίθεση στον επίσκοπο ήταν σκόπιμη. Όπως ανέφερε η UOJ, στις 28 Μαρτίου 2023, ριζοσπάστες κατέλαβαν τον καθεδρικό ναό του UOC στο Ivano-Frankivsk. Ταυτόχρονα επιτέθηκαν στον Επίσκοπο Νικήτα, τραβώντας τον από τα μαλλιά. Στην Ουκρανία, η κατάσταση γύρω από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας οξύνεται καθημερινά. Οι υποστηρικτές του σχισματικού OCU καταλαμβάνουν τις εκκλησίες της κανονικής Εκκλησίας με τη βία, στερούν το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης λατρείας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

”Ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές. Μετά ακολουθεί ένα πογκρόμ. Ακολουθεί το σαφάρι. Και οι απειλές για τη χρήση όπλων από τους εχθρούς της Εκκλησίας δεν παραμένουν απειλές.Οι αρχές τους δημιούργησαν ένα κλίμα ατιμωρησίας. Η τιμωρία για καταπάτηση του ιερού πρέπει να είναι μη αναστρέψιμη. Αλλιώς δεν είναι ιερό.Αποιεροποίηση..

Προστατέψτε ό,τι είναι ιερό, τη ζωή και την αξιοπρέπειά σας, ο Θεός βλέπει τα πάντα, και ο Νόμος μια μέρα θα λειτουργήσει ξανά στην Ουκρανία.”

επίθεση κατά της ζωής επισκόπου κι άγριος ξυλοδαρμός

με τις ευλογίες

Βαρθολομαίου,

Ιερωνύμου,

Κύπρου Γεωργίου,

Θεοδώρου!

και την ευγενική χορηγία

του θηρίου ΕΕ και ΝΑΤΟ

dimpenews.com