Άλεξ Σόρος: «Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε στην Ευρώπη – Δεν αποχωρούμε – Δεν υποχωρούμε»

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος ξανά», λέει ο σατανικός Soros

Ο γιος του Ούγγρου κερδοσκόπου και δισεκατομμυριούχου Τζ.Σόρος και πρόεδρος του ιδρύματος «Open Society Foundations»  απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι επιχειρήσεις χρηματοδότησης θα σταματήσουν στην Ευρώπη, ενώ προειδοποίησε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέτει σε κίνδυνο την «ενότητα» της ΕΕ εάν επανεκλεγεί!

Ο Άλεξ Σόρος, γόνος της αυτοκρατορίας του  Τζ. Σόρος και πρόσφατα εγκατεστημένος επικεφαλής των Open Society Foundations (OSF), δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η οργάνωσή του θα συνεχίσει να σκοπεύει να παρεμβαίνει στην Ευρώπη, λέγοντας ότι η ήπειρος «παραμένει τεράστιας στρατηγικής σημασίας για το έργο της OSF».

Γράφοντας στο POLITICO, ο 37χρονος αριστερός επιχειρηματίας είπε ότι οι αναφορές που ισχυρίζονται ότι η ομάδα του σχεδιάζει να εγκαταλείψει την Ευρώπη ήταν «παραπλανητικές», αλλά προειδοποίησε ότι το επίκεντρο των δραστηριοτήτων  του Σόρος πιθανότατα θα μετατοπιστεί ανατολικά: «Η κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν καθορίζεται πλέον μόνο στο Παρίσι και το Βερολίνο, αλλά και από την Βαρσοβία, το Κίεβο και την Πράγα».

«Αυτό δεν είναι κανενός είδους υποχώρηση», υποστήριξε ο Σόρος, ενώ αναγνώρισε ότι το OSF θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων του «σημαντικά» προκειμένου να «διασφαλίσει ότι περισσότερα χρήματα θα διατεθούν εκεί που χρειάζονται περισσότερο».

Μέρος αυτής της μετατόπισης προς τα ανατολικά, είπε, θα διπλασιαστεί για την Ουκρανία, η οποία έχει δει 250 εκατομμύρια $ σε μετρητά Σόρος να δίνονται  στη χώρα από το 2014, αντιπροσωπεύοντας έναν από τους «μεγαλύτερους ανεξάρτητους χρηματοδότες της ουκρανικής κοινωνίας των πολιτών και ομάδων πολιτών».

Ο διάδοχος του Σόρος συνέχισε λέγοντας ότι τα «Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας» θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για να δει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επεκτείνει τα σύνορά της με την ενσωμάτωση της Μολδαβίας και των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ενότητας και της σταθερότητας ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων για την αντιμετώπιση των προσπαθειών για αναζωπύρωση των συγκρούσεων στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, για παράδειγμα, και για να δοθεί στη Ρωσία ένα άνοιγμα.

Επιπλέον, η ένταξη στην ΕΕ θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και θα αποφύγει τη δημιουργία γεωπολιτικού κενού», είπε.

Ωστόσο, ο Άλεξ Σόρος, ο οποίος έχει συναντηθεί με τουλάχιστον 20 αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν σύμφωνα με τα ημερολόγια επισκεπτών του Λευκού Οίκου, πρότεινε ότι κεντρικός άξονας των δραστηριοτήτων του θα είναι να αποτρέψει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ή οποιονδήποτε άλλο Ρεπουμπλικανό τύπου MAGA. Για ανάκτηση της εξουσίας στο Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

Υποστήριξε ότι εάν ο Τραμπ ή κάποιος άλλος με παρόμοια σκέψη κέρδιζε τον Λευκό Οίκο, θα μπορούσε να καταλήξει «χειρότερο για την ΕΕ παρά για τις ΗΠΑ».

«Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ενότητα και θα υπονόμευε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε πολλά μέτωπα ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Προσαρμόζουμε το OSF ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε οποιαδήποτε σενάρια προκύψουν, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», έγραψε ο πρόεδρος του Open Society Foundations.

Όπως σημειώνουν αμερικανικά συντηρητικά ΜΜΕ,  το δίκτυο του Σόρος έχει δεχθεί κριτική από συντηρητικούς τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη για φερόμενη διευκόλυνση μεταναστευτικών κρίσεων και στις δύο ηπείρους, με την αυτοκρατορία των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων να παίζει ενεργό ρόλο στον διορισμό ακροαριστερών εισαγγελέων που φέρεται να βοήθησαν τους παράνομους να δραπετεύσουν απέλαση από την Αμερική. Τα χρήματα του Σόρος έχουν επίσης πετάξει στα ταμεία των αριστερών ΜΚΟ στην Ευρώπη, τα σκάφη των οποίων μεταφέρουν παράνομους από την Αφρική που παρασύρονται στη Μεσόγειο Θάλασσα στις ακτές της Ιταλίας και της Ελλάδας.


πηγή