Επίκαιρα

Άλλη μία πισώπλατη μαχαιριά από τις ΗΠΑ: Ακυρώνουν τον EastMed παρά την Συμφωνία και τις υπογραφές

σχόλιο Γ.Θ : Οι ελληνόφωνοι πολιτικοί (όλων των αποχρώσεων), έχουν δώσει γη και ύδωρ στην αμερικανική αυτοκρατορία του κακού όλα αυτά τα χρόνια και το μόνο που έχει εισπράξει η Πατρίδα μας είναι υποκριτικά ευχολόγια και αναρίθμητες τρικλοποδιές. Όποιο πρόβλημα μας, όποια πέτρα και να σηκώσεις από πίσω είναι η αμερική

Πηγή. Μία είδηση ‘βόμβα’ ήρθε στο φως της δημοσιότητας με το δημοσίευμα του Σωτήρη Σιδέρη στο omegapress, να έχει ονόματα και διευθύνσεις. Από τα οποία απαιτούμε την άμεση διάψευση, διότι εάν η είδηση ισχύει, τότε μιλάμε για την απόλυτη προδοσία των ΗΠΑ κατά της Ελλάδας, θα έχουμε να κάνουμε με ολέθρια σφάλματα της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία υπέγραψε μία λεόντειο στρατηγική συμφωνία όπου παραδίδει τα πάντα στους Αμερικανούς, χωρίς ουσιαστικά ούτε καν να διατηρεί τα συμφωνηθέντα, ενώ καθίσταται ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή.

Η αποκάλυψη για το non paper των ΗΠΑ στο ΥΠΕΞ

Οριστικό τέλος στην κατασκευή του αγωγού EastMed δίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλάζοντας τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αποκαλύπτει ο Σωτήρης Σιδέρης στο άρθρο του. Με non paper του Στέητ Ντηπάρτμεντ προς την Ελληνική κυβέρνηση, με τυπικό αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γιάννη Σμυρλή, γνωστοποιούν την άρνηση της Ουάσιγκτον να στηρίξει το εν λόγω εγχείρημα. Πανομοιότυπο non paper αναφέρουν πληροφορίες, έχει αποσταλεί στο Τελ Αβίβ , αλλά και στην Τουρκία.

Η τουρκική πολιτική θριάμβευσε και περιμένουμε τώρα τις αντιδράσεις και τις επιπτώσεις . Αυτό όμως που προκαλεί κατάπληξη δεν είναι η αποτυχία ενός εγχειρήματος που εξαρχής είχε προβλήματα οικονομικής βιωσιμότητας. Η πιο σημαντική παράμετρος, είναι ότι οι ΗΠΑ στο non paper, αιτιολογώντας τη θέση τους, πέρα από τα οικονομικά και εμπορικά στοιχεία, επισημαίνουν ότι η ιδέα του εν λόγω αγωγού, είναι εστία έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, παίρνοντας ξεκάθαρα τη θέση της Τουρκίας. Πρόκειται για μια νέα συλλογιστική που εκπορεύεται από την Ουάσιγκτον και η οποία όχι απλά αποδυναμώνει τις ελληνικές θέσεις αντίθετα τις συντρίβει και ταυτόχρονα υιοθετεί πλήρως την τουρκική επιχειρηματολογία, όπως αναφέρει η europost.gr.

Απόλυτη προδοσία

Ο συγκεκριμένος αγωγός ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία που είχε καταγράψει η Ελληνική εξωτερική πολιτική της τελευταίας δεκαετίας. Επί κυβέρνησης Τραμπ μάλιστα, το συγκεκριμένο project ήταν υπό την απόλυτη προστασία του Λευκού Οίκου, με το State Department να έχει αρμόδιο υπουργό για την παρακολούθησή του. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν το μέγεθος της προδοσίας, λίγους μήνες μετά την υπογραφή μίας συμφωνίας από την πλευρά της Ελλάδας, όπου εκχωρεί τα πάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι πρότινος χωρίς να ζητήσει τίποτα. Τώρα όμως, όχι μόνο δεν πήραμε κάτι επιπλέον, αλλά φαίνεται ότι χάνουμε και το σημαντικότερο όπλο που είχαμε στην γεωπολιτική σκακιέρα. Τον East Med.

Με τον συγκεκριμένο αγωγό η Ελλάδα είχε επιτύχει δύο πράγματα, υπαρξιακής σημασίας για την ίδια μας την επιβίωση. Διέγραφε την Τουρκία από τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, αναβαθμίζοντας παράλληλα την Κύπρο και την Ελλάδα, δηλαδή τον Ελληνισμό. Το δεύτερο και το κυριότερο, ήταν ότι αυτός ο αγωγός τεκμηρίωνε παγκοσμίως, την ενότητα και την αδιάλειπτη γεωγραφική συνέχεια του Ελληνισμού. Από την Κέρκυρα, μέχρι την Κερύνεια.

Η εξέλιξη αυτή λοιπόν συνιστά μία μέγιστη εθνική ήττα, η οποία πρέπει να αποφευχθεί έστω και τώρα. Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε μοχλό πίεσης που διαθέτει ώστε οι ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την αλλαγή στρατηγικής, να επανέλθουν στα συμφωνηθέντα και να στηρίξουμε έμπρακτα την κατασκευή του αγωγού.

Εάν αποδεχτούμε αυτή την εξέλιξη, είναι σαν να αποδεχόμαστε τον Εθνικό μας ακρωτηριασμό. Θα επανέλθουμε.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Άγιος Ζωσιμάς και Αγία Μαρία η Αιγυπτία

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Ζωσιμά και την Αγία Μαρία Αιγυπτία.
Διαστάσεις 18×24

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ22 ΜΕ AQUA MARINA

64,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Αρχάγγελος Ραφαήλ

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Αρχάγγελο Ραφαήλ.
Διαστάσεις 18×24

Αγία Παρασκευή

120,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 20×24 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΣΗΜΙ 925 Κ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ 12mm

65,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΣΗΜΙ 925 Κ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΜΕ ΜΑΛΑΧΙΤΗ ΠΕΤΡΑ

80,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Αγία Μαρία η Αιγυπτία

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Μαρία την Αιγυπτία.
Διαστάσεις 18×24

Αγία Αντιγόνη

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Αντιγόνη.
Διαστάσεις 18×24

Πίσω στη λίστα