Αλμυρό κανταΐφι

Υλικά

 30 κομματια περιπου
  1. 0.5 κιλο καταΐφι
  2. 250 γρ. κασερι
  3. 250 γρ. γκουντα
  4. 250 γρ. ρεγκατο
  5. 8 φετες ζαμπον
  6. 2 φετες μπεικον
  7. 1 βιταμ
  8. 1 κρεμα γαλακτος
  9. 550 γρ. γαλα
  10. 4 αυγα

Εκτέλεση

  1. Χωριζω το καταιφι σε μικρα κομματια. Γινονται περιπου 30 κομματια. Βουτυρωνω ενα ταψι.

  2. Τριβω τα τυρια και κοβω το ζαμπον με το μπεικον σε κομματακια και τα ανακατευω ολα μαζι.

  3. Παιρνω λιγο μειγμα απο τα τυρια και το τυλιγω με το καταιφι.

  4. Αφου τελειωσει ολο το μειγμα και το καταιφι, ριχνω απο πανω απο καθε κομματι καυτο βουτυρο απο μια κουταλια.

  5. Σε αυτο το σταδιο το φυλαμε σκεπασμενο με μεμβρανη στο φυγειο.

  6. Την αλλη μερα 2 ωρες πριν το ψησουμε χτυπαμε τα αυγα, το γαλα και την κρεμα και τα ριχνουμε απο πανω.

  7. Το ψηνουμε μιση ωρα σε μετριο φουρνο.

    πηγή