Ορθοδοξία

Αν αγρυπνούμε, η Χάρη του Αγίου Πνεύματος μας κάνει ναούς του Θεού, με αποτέλεσμα να υπάρχει από παντού για εμάς ευκολία…

Οπουδήποτε κι’ αν βρίσκεσαι, έχεις μαζί σου το θυσιαστήριο,…όντας συ ο ίδιος και ιερέας και θυσιαστήριο και το προς θυσίαν θύμα.

Γιατί, όπου κι’ αν βρίσκεσαι, μπορείς να στήσεις το βωμό, δείχνοντας μόνον άγρυπνη προαίρεση, και δεν σε εμποδίζει καθόλου ο τόπος, ούτε ο καιρός, αλλά κι’ αν δεν κλίνεις τα γόνατα, κι’ αν δεν υψώσεις τα χέρια σου στον ουρανό, δείξεις όμως μόνον θερμή ψυχή και διάνοια, ολοκλήρωσες την προσευχή σου.

Είναι δυνατόν και γυναίκα που γνέθει με τη ρόκα και υφαίνει, να ανυψωθεί στον ουρανό με τη διάνοια και να επικαλεσθεί με θερμότητα το Θεό· είναι δυνατόν και άνθρωπος που βρίσκεται στην αγορά και περπατά μόνος του, να κάνει μακρές προσευχές· και άλλος που κάθεται στο εργαστήριο και ράβει δέρματα, να ανυψώνει την ψυχή του προς τον Κύριο. Είναι δυνατόν και υπηρέτης, και αυτός, που αγοράζει, και εκείνος που ανεβαίνει και κατεβαίνει, και ο μάγειρας, όταν δεν μπορεί να έρθει στην Εκκλησία, να κάνει μακρά και θερμή προσευχή.

Δεν ντρέπεται τον τόπο ο Θεός· ένα μόνον ζητά· θερμή διάνοια και ψυχή που να σωφρονεί.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!